新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: gordoncks

[喇叭] Wilson Audio Sabrina or B&W 804 D3

A3我都聽過 個人覺得真係麻麻
回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 13:16

Yes.........
回復

starhifi 發表於 2019-1-10 23:50
得55磅重的E650 同部98磅重的A70出來的低频控制力係2個世界,就算揾部A47同A70比亦一樣,出來的低频及埋 ...

"......當然金仔的弱点係瞬變可能比其它牌子機較慢..."

Totally agree !
回復

vhs 發表於 2019-1-11 13:36
"......當然金仔的弱点係瞬變可能比其它牌子機較慢..."

Totally agree !

以唔驶十皮可以買到個百磅重的Class A A70/A75後级,不可太苛求。
回復

starhifi 發表於 2019-1-11 13:52
以唔驶十皮可以買到個百磅重的Class A A70/A75後级,不可太苛求。

Yes.....
回復

only 較慢.........and dynamic 差少少
回復

vhs 發表於 2019-1-11 19:18
only 較慢.........and dynamic 差少少

108磅重125W輸出的P7300可能好少少。

我都想唔到用十皮可以買到邊款歐洲個百磅重後级,後级冇個百磅重隻牛都唔方會大隻。我總覺金仔後级輸出報细數,98磅重近10寸高的A70得60W輸出。

就算好似我用C3850及A70筆直,剛夠買部100w的Dartzeel 入門後级。

部C3850我覺得己達hiend入門質素,A70就未算係。不過金仔最不滿係冇standby製。攪到我部CD機同前级24x7長著。

回復

starhifi 發表於 2019-1-11 20:56
108磅重125W輸出的P7300可能好少少。

我都想唔到用十皮可以買到邊款歐洲個百磅重後级,後级冇個百磅重隻 ...

十皮一定買不到歐洲機等同A70 出來的音質。金仔聽人聲一流。

其實還要視乎用甚麼喇叭。擴大器與喇叭是視作一體,要匹配先互相發揮到。
回復

唔係咁講呀!講緊都十萬銀喎施主!
唔好計重量,同聲冇關係的!
回復

vhs 發表於 2019-1-11 21:53
十皮一定買不到歐洲機等同A70 出來的音質。金仔聽人聲一流。

其實還要視乎用甚麼喇叭。擴大器與喇叭是視 ...

如果十皮買部機只係人聲一流坦白講我覺得好可憐囉。
回復

AS881 發表於 2019-1-12 00:32
如果十皮買部機只係人聲一流坦白講我覺得好可憐囉。

其實依家套機C3850 + A70夠聽未來十年八年,要暖厚人声有,要分析力有,要幼细细緻人声有,要穿牆的低音亦有,只是音色冇瑞士機出來個種仙氣雲味。以廿萬頭筆直我收貨有餘。
回復

睇要求!瑞士機的仙氣冇計了!係佢地至有!金仔個低我自己就唔ok了
回復

AS881 發表於 2019-1-12 11:08
睇要求!瑞士機的仙氣冇計了!係佢地至有!金仔個低我自己就唔ok了

同樣筆直可買到瑞士合併,但一换坐地如Kharma Galileo又驚推唔惦。
回復

starhifi 發表於 2019-1-12 18:58
同樣筆直可買到瑞士合併,但一换坐地如Kharma Galileo又驚推唔惦。

Esoteric做個低做得好靚㗎!
回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 13:16

我都試過考慮過,可能全密封聲箱太細聲的話無乜嘢聽
回復

AS881 發表於 2019-1-12 22:28
Esoteric做個低做得好靚㗎!

我始终覺得二嫂走的路線同Burmester一樣, 好中性理性,唔係我杯茶。

A70散發的Class A厚暖啱聽好多。另外金仔二手真係易放易走,尤其二手前级個價很高都有人接,最近上阿二一次見人買金仔C3850同一次就E480, 仲唔等送貨即攞走, 上昌明就見人買咗C3800.

回復

starhifi 發表於 2019-1-13 10:50
我始终覺得二嫂走的路線同Burmester一樣, 好中性理性,唔係我杯茶。

Yess......
回復

el188 發表於 2019-1-12 23:18
我都試過考慮過,可能全密封聲箱太細聲的話無乜嘢聽

A3我見出咗唔夠一個月己有2對二手放。都未見過新出喇叭咁快有人會放走。
回復

starhifi 發表於 2019-1-13 10:55
A3我見出咗唔夠一個月己有2對二手放。都未見過新出喇叭咁快有人會放走。 ...

A3 我聽過,真喺嘛嘛

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2019-1-13 10:50

A70散發的Class A厚暖啱聽好多。另 ...

你要放二手我冇嘢講了!至於聲底,新-代的Eso你唔熟吧!       
回復