新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 33376|回復: 140

[兩聲道及影音] 小學雞的愛華組合 .. -__- '...

最快係 copy 人地個 form 改 ...由于見臼兄文筆好...所以老笠...萬望 白影兄見諒

LO-FI :

爛鬼Diy pre-amp + power supply +  爛鬼Diy 6C33 mono-block x 2
[PC: ???? x 2  + 死窮鬼11號 x 2 ]

DAC : Audiolab DAX
[PC: ???? + ????? + VDH MC-silver  ]

Sp : 大陸爛鬼Diy 小喇叭 + 大 Ess 超高
[ VDH CS-6 + QED 25th]

A V :

彈樹雞 : 笨啦鎖你 50 P850H
[PC: 爛鬼DIY 銀power-cord  + WW HDMI Cable]

pre-amp : 安仔886
[PC:  Venture silver-signtue MKII ]

AMP: Rotel 1905+Lx 7  
[PC:????? +  Krell FBP 爛鬼原廠有胆味澳州防水電纜]

BDP: 笨啦鎖你 60
[PC: WW silver  + WW SSH5.2]

靈煤播放器 : M3
[PC: 47-lab  + VDH HDMI Cable ]

FS : M&K S150   
[canare 12FS][蕉(喇叭)][蕉(AMP)]

CS : M&K S150 C   
[日立粉紅色 double-run ][蕉(喇叭)][蕉(AMP)]

SS : M&K SS150   
[canare 12FS ][蕉(喇叭)][蕉(AMP)]

SB : M&K SS150   
[canare 12FS ][蕉(喇叭)][蕉(AMP)]

SUB: M&K MX-350THX + MX-2500SFX
[PC: 吾好提-1號 (暫時) ] +  [ Wireworld Oasis 6 Subwoofer Cable ] + 米樂用緊個條 ]

power supply :

1.  爛鬼38蚊一個香港鐵菲士箱 + 爛鬼德國 10Ka 漏電電你吾死保護器 + 爛鬼德國10Ka 菲士 + 紫铜巴
2.  A記/P記 2.5mm x 5 電源線
3.  雜廠執到乜用乜....爛鬼紫铜15A雙位插座 一堆
4.   吉威  II power bar +  易靚聲 pC

出出入入加加減減...整套喇叭+超低音..合計只花了幾千個大洋,
咁多不知名線是因為我未睇清楚的, 一堆爛鬼設施中大多是二手..人棄我執的..
當中只有Ep-71 算是100% 一手, 月供數百元..

畫面調校:
揾人...基本上糸亂教

聲音調校:
自己呢.......又系亂咁教...

總之...有聲會叫...有公仔睇 ~_~ '..

...都係開番個POST, 方便聊天, 但唔講太多自己校聲既野了,
輕鬆聊天, 吹吹水就好了, 望師兄們比個位黎小弟同朋友吹下水, 謝謝。

圖片 : 頂箸先

舊居如下 :-

http://www.post76.com/discuss/vi ... ghlight=&page=1

中轉屋如下 : -

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D2

有 [????] 的地方是我吾記得糸乜 ?__? '...要返去睇清清楚楚先知

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

甘都得
相呀PK
回復

hahaha..你咁又真係求其左d喎...快d擺晒d最新update既相黎..最多我比10分你..
回復

甘都得
相呀PK
timmywan 發表於 2010-8-5 18:11

嗱~!   相呀..PK

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

回復

嗱~!
Ep-71 發表於 2010-8-5 19:10

屌!又係呢个仆街
回復

嗱~!

屯門色魔...............
回復

嗱~!

好靚仔
回復

冇相........
回復

點會介意, 我文筆一點都唔好,
成日比老細笑...

而且個FORM都好簡單, 無乜特別野...

相喔!!! 快點喔!!!
回復

點會介意, 我文筆一點都唔好,
成日比老細笑...

而且個FORM都好簡單, 無乜特別野...

相喔!!! 快點喔!!! ...
白影 發表於 2010-8-5 19:30

我地兩師徒比佢老笠
回復

我地兩師徒比佢老笠
timmywan 發表於 2010-8-5 20:01

咁老師你專係同傻既做朋友, 無法子架波...
回復

咁老師你專係同傻既做朋友, 無法子架波...
白影 發表於 2010-8-5 20:03

哩位院友病情比較重所以我特別對佢加強照顧
回復

哩位院友病情比較重所以我特別對佢加強照顧
timmywan 發表於 2010-8-5 20:12

原來係捨己救人, 老師好野, 呵呵
回復

原來係捨己救人, 老師好野, 呵呵
白影 發表於 2010-8-5 20:21

我都係盡人事啫
以佢病情都............
除非.........掉晒D MK佢就會藥到病除
回復

我都係盡人事啫
以佢病情都............
除非.........掉晒D MK佢就會藥到病除{:5_47 ...
timmywan 發表於 2010-8-5 20:23

佢都好似放得7788了, 呵呵
回復

佢都好似放得7788了, 呵呵
白影 發表於 2010-8-5 20:24

所以佢病情都好得7788
回復

所以佢病情都好得7788
timmywan 發表於 2010-8-5 20:26

到時又會發唔同既病, 我就唔想佢賣左MK之後唔入新玩具,
回復

到時又會發唔同既病, 我就唔想佢賣左MK之後唔入新玩具,
白影 發表於 2010-8-5 20:28

哩位院友重係購物狂,佢唔知收埋幾多玩具
回復

屯門色魔...............
hkp1196 發表於 2010-8-5 19:17

冇錯,就係佢{:5_528:}
回復

冇錯,就係佢
bigpun1975 發表於 2010-8-5 20:34

你點知我係骰魔
3個6....到你叫
回復