新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 史的墳

[電源處理器] 「靜」觀其變 - Lightspeed Reference MK 3 一體式旗艦電源過濾器

很早巳想買Ultimate Reference power, 但冇得試就唔敢搏!
回復

AS881 發表於 2019-2-28 15:31
很早巳想買Ultimate Reference power, 但冇得試就唔敢搏!

已有948, 但後級用就覺得始終有壓縮.  問lightspeed 代理拎咗部細好多形號俾我感受下後級插同948 分別, 咁就入咗reference power 俾後級. 而家948俾source, reference power俾後級.

評分

查看全部評分

回復

我就係聽講Ultimate power 由於冇限流, 所以完全冇壓縮感覺我先有興趣!冇得試就唔會搏。而家用緊馬爺隻Bybee小電處,比對mono 用就真係冇壓縮!而且好咗很多很多,已經夠晒了!
回復

里克1 發表於 2019-3-1 12:56
已有948, 但後級用就覺得始終有壓縮.  問lightspeed 代理拎咗部細好多形號俾我感受下後級插同948 分別,  ...

之前響東哥度用部Lightspeed Reference 比對Soulution mono block , 完全冇腳軟,好堅

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2019-3-1 17:07
我就係聽講Ultimate power 由於冇限流, 所以完全冇壓縮感覺我先有興趣!冇得試就唔會搏。而家用緊馬爺隻Byb ...

AS881兄,會不會考慮PS Audio P20,  有幾位朋友同我講PS Audio有壓缩,是否屬實?另外超過100磅重的金仔1530或極重料大大隻火牛的太極牛會不會考慮?

個人傾向買那些重料巨無霸電源處理器,我只用過中村牛,太细仔插唔到後级己賣走。

至於光速,是否因無火牛係入面,所以能做到冇壓缩,冇火牛的电處有何利幣,蛇王的电處又係是否冇火牛冇壓缩?

老细唔比我加架,暂時對企身的電處如蛇王幾有興趣。

回復

starhifi 發表於 2019-3-2 07:37
AS881兄,會不會考慮PS Audio P20,  有幾位朋友同我講PS Audio有壓缩,是否屬實?另外超過100磅重的金仔1 ...

以我所知,PS audio的用在AV上就冇得頂,2 channel的,效果好似就麻麻,而且又太大件了! 用在後級上我偏向無牛處理好D!光速一件俾兩件mono覺得好底, 因為價算好平!

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2019-3-2 08:52
以我所知,PS audio的用在AV上就冇得頂,2 channel的,效果好似就麻麻,而且又太大件了! 用在後級上我偏向無 ...

朋友用光速插係膽機話好過中村及P10好多,但自己班朋友用石機就未使過光速,而且光速冇电源線玩差少少始终hifi個個都係花心友。

回復

starhifi 發表於 2019-3-2 08:58
朋友用光速插係膽機話好過中村及P10好多,但自己班朋友用石機就未使過光速,而且光速冇电源線玩差少少始 ...

好似去到reference系列先無得換線。  我一心只俾後級用就簡單d.  價錢抵係我揀reference power原因,948 一半價錢, 又唔使諗線。  而家稍為好少少既線已經要半部reference power. 其他形號唔夠膽講因為冇試過, reference power 條線真係得, 有力中性又快速, 好適合後級。

評分

查看全部評分

回復