新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11720|回復: 13

[喇叭線] Siltech Prince vs Nordost Tyr 2 喇叭線

換左新 Amp, 部機用唔到义所以一路用緊嘅 Siltech Prince 喇叭線要加 adaptor 义轉蕉。

諗緊直頭換過對蕉插嘅喇叭線順便轉下口味。如果轉 Tyr 2喇叭線大家點睇?

PS: 小弟訊號線用緊 Siltech Crown Princess. 其實係咪一動不如一靜?
記住, 玩得NORDOST, 一定要上VALHALLA以上, 否則玩其他品牌仲有著數.
回復

回復

鎗王兄,你估呢對同Tellurium Q對 Black Diamond 邊對好抽D?
回復

racewong 發表於 2018-8-12 22:59
記住, 玩得NORDOST, 一定要上VALHALLA以上, 否則玩其他品牌仲有著數.

收到,我都怕 Tyr2差DD。
回復

galaxy 發表於 2018-8-12 23:24
鎗王兄,你估呢對同Tellurium Q對 Black Diamond 邊對好抽D?

你講緊邊對喇叭線? 同Tellurium Q對 Black Diamond 邊對好抽D?
回復

galaxy 發表於 2018-8-12 23:36
收到,我都怕 Tyr2差DD。

HIENDY當然毒你玩堅靚喇叭線啦.
回復

racewong 發表於 2018-8-12 23:39
你講緊邊對喇叭線? 同Tellurium Q對 Black Diamond 邊對好抽D?

我講對Audiomaca Genimedes. 因為兩對線差唔多價錢,而Tellurium Q啲線喺歐洲(尤其祖家英國)都係一致好評。
回復

galaxy 發表於 2018-8-12 23:54
我講對Audiomaca Genimedes. 因為兩對線差唔多價錢,而Tellurium Q啲線喺歐洲(尤其祖家英國)都係一致好 ...

睇你要咩喎.

TELLURIUM Q我覺得係無咩味, 好實淨爽直. 越高級就密度越高. 音場越大.

AUDIOMICA則優美如純銀線, 但因佢線芯股數都好多, 所以在量感與低頻既下潛力都會好靚.

我自己因為玩開美國機美國喇叭, 所以偏好一D 有味既線材.
回復

racewong 發表於 2018-8-13 00:00
睇你要咩喎.

TELLURIUM Q我覺得係無咩味, 好實淨爽直. 越高級就密度越高. 音場越大.

咁我估 Audiomaca 應該啱我多D
回復

galaxy 發表於 2018-8-13 00:10
咁我估 Audiomaca 應該啱我多D

AMP: EAR Yoshino V12 加埋Graham LS 5/8已經好甜喎.
仲想甜D?!
回復

racewong 發表於 2018-8-13 00:13
AMP: EAR Yoshino V12 加埋Graham LS 5/8已經好甜喎.
仲想甜D?!

係啊,因為部CD機實在太中性,所以咪喺後面加D味精嘍
回復

galaxy 發表於 2018-8-13 00:26

咁又係, 二嫂又真係率直左少少. 哈哈.
回復

galaxy 發表於 2018-8-13 00:26

Genimedes係平價AN, 鐘意依份味道係入買。
回復