新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: zelo

[CAS] Steamer 選擇困難症

StoneAge 發表於 2018-9-20 16:52
講真玩過 Auralic 個APPS 真係好難返轉頭玩其它
佢哋個APPS真係做得好好用
簡單易用之餘 ...

咁聲方面? 最想佢可以直接  同Aurender, Innous Zenith, Antipodes o個 D 比較
回復

anthonymsk 發表於 2018-9-21 07:25
咁聲方面? 最想佢可以直接  同Aurender, Innous Zenith, Antipodes o個 D 比較

Aries G2 或Vega G2 在聲方面真係交足功課
我有朋友原本玩開 DCS 一set 四件
開頭俾 Auralic 個APPS 吸引咗
諗住問代理可否借件 Aries G2 返屋企比拼吓
點知代理攞埋部 Vega G2 一起去試
結果嗰朋友試完即刻科水
回復

WADAX啦
回復

StoneAge 發表於 2018-9-21 09:55
開頭俾 ...

wow!!   Kill Vivaldi ?
回復

StoneAge 發表於 2018-9-21 09:55
開頭俾 ...

我唔身痕, 我睇唔到 我睇唔到
回復

訂咗 Aries G2...等收貨中
回復

試音室有無aries demo機先?
回復

anthonymsk 發表於 2018-9-21 07:25

Aurender、Antipodes 同Auralic 呢三個牌子我都揀到暈陀陀,仲未決定到。
回復

請問如果Aries G2駁部解碼DAC,有咩好選擇?仲需唔要加Clock?
回復

taingaukwai 發表於 2018-10-7 22:21
請問如果Aries G2駁部解碼DAC,有咩好選擇?仲需唔要加Clock?

当然VEGA G2加上AURALIC的CLOCK啦。
回復

dekiller 發表於 2018-10-8 05:12
当然VEGA G2加上AURALIC的CLOCK啦。

但部VEGA G2標價4萬幾,都唔知用咩clipset,係唔係有其他選擇?至於Clock,小弟想選E 度好多師兄介紹隻日本仔Cybershaft既Clock,但一切唔知同部ARIES G2夾唔夾
回復

taingaukwai 發表於 2018-10-8 08:30
但部VEGA G2標價4萬幾,都唔知用咩clipset,係唔係有其他選擇?至於Clock,小弟想選E 度好多師兄介紹隻日 ...

VEGA G2应该是订做版9038。CLOCK是WORD CLOCK,非MASTER CLOCK。
回復

dekiller 發表於 2018-10-8 16:33
VEGA G2应该是订做版9038。CLOCK是WORD CLOCK,非MASTER CLOCK。

聽師兄講就唔值加部VEGA G2同LEO 2啦!唔知有咩好選擇呢?
回復

CAS系Computer Audio System ,即非電腦就沒辦法滿足你的要求。如OK機﹐但OK機碼率不HIFI.
回復

taingaukwai 發表於 2018-10-8 18:17
聽師兄講就唔值加部VEGA G2同LEO 2啦!唔知有咩好選擇呢?

点解不值得呢?
回復

You are a Chord Dave user. I hope to know your thoughts in buying the Chord 2go plus the 2yu as CAS using its TF Card as Server. I am using Berkeley Alpha DAC direct drive the Power Amp.
回復