新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 24169|回復: 79

[分享] 美國蛇皇Shunyata Research NR 系列電源線降噪示範

蛇皇 NR 系列 電源線降噪示範. 表現神級!

A demonstration of the noise reduction capabilities of the Shunyata Research Delta NR power cable using an Entech wideband noise analyser. Dramatic results!
嘩, 電處都未有咁既威力
回復

NR 系列的降噪能力比上一代高出4倍,公司特意買了一套相同的監測器測試其效果。結果相同。事實亦證實聆靜D令響應更佳,兩極去德更盡,更自然!

有興趣的朋友可以預約做示範和大家分享一下!
回復

我一早買了插av擴音包圍感好咗好多
回復

Please ching pm how much. Thanks
回復

Ring 發表於 2018-10-5 23:00
我一早買了插av擴音包圍感好咗好多

Please ching pm how much. Thanks
回復

astroboy1973 發表於 2018-10-6 00:43

PM Sent
回復

racewong 發表於 2018-10-5 18:42
嘩, 電處都未有咁既威力

乜嘢電處可以咁無威力⋯⋯理應更加強吧?!
回復

How much? Thanks
回復

咩價錢
回復

http://www.avantgardehongkong.co ... search/delta-series

回復

另外, 還有 DPC-6 的示範, 請大家參考

The Shunyata Research DPC-6 is a passive approach to reducing noise from digital as well as analog audio components.
回復

蛇皇 Noise reduction 非帝了得.  用後很明顯聽多咗嘢, 兩極伸延更佳, 背景更深更靜.  Shunyata Research 科技非常了得!
回復

三佬細過大佬二佬好多,唔知差機多。
回復

ronge911 發表於 2018-11-2 19:40
三佬細過大佬二佬好多,唔知差機多。

Delta NR 當然比起二佬 Alpha NR 及大佬 Sigma NR確實差一點.  但降噪效果比舊款Sigma 無NR 已超出一倍以上.
聽感上細緻多了, 伸延好咗, 黑㡳更黑, 景深和下潛力加強了不少.  由其聽複雜嘅錄音, 聽得分外喜悅.

我們是用和綱上同一款的power analyzer去量度牆身電制位的Noise.  有興趣歡迎預約廣做測試, 可以帶同各下用緊的電源線做比較.
回復

去廣州代理處攞咗條delta NR,接到MOON 430HAD耳擴,背景好黑,質感好真實,我係直接上墻插,感覺好似接咗濾波,但係而家欠缺寬鬆流暢感,聲場仲窄過雞線,煲幾日再聽聽。
回復

ronge911 發表於 2018-11-3 22:37
去廣州代理處攞咗條delta NR,接到MOON 430HAD耳擴,背景好黑,質感好真實,我係直接上墻插,感覺好似接咗 ...

有排煲呀。 起碼三個月先見真章
回復

racewong 發表於 2018-11-3 22:40
有排煲呀。 起碼三個月先見真章

乜蛇皇咁難煲嘅?100個鐘唔夠?
回復

ronge911 發表於 2018-11-3 22:42
乜蛇皇咁難煲嘅?100個鐘唔夠?

我玩蛇皇咁耐, 大火煲五十個鐘已有八九成表現, 但要100%既話, 真係三個月左右啦
回復

蛇皇廠方說要150小時
回復