新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8985|回復: 11

[商戶廣告] 海之詩 Poetry of the Sea CD

Poetry of the Sea  CD.JPG Poetry of the Sea B.jpg

海 之 詩  Poetry of the Sea  

Blue Seas Grand Orchestra  藍海管弦樂隊演奏

一張知名度極高的浪漫抒情輕音樂發燒天碟

日本 JVC 製作,音色飽滿,立體聲強,發燒友視為試機音響準則。

陣陣的海濤聲中夾着海鳥中的鳴叫和海輪的汽笛聲與音樂和諧地融為一體,

讓你彷彿置身於海邊。感受回到了自己的青葱歲月。

音響技術 執行主編 --大草 :

「好音響必備的靚音樂。陪伴我在音響路上成長,百聽不厭的輕音樂 "海之詩" 大碟,終於重現江湖! 」

膠盒版CD - Made in Germany   

1.   EBB TIDE  退潮

2.   PEARLY SHELLS  貝の歌

3.   SLEEPY LAGOON  幻の珊瑚礁

4.   BEYOND THE REEF  珊瑚礁の那方

5.   PERLENFISCHER  採珍珠の探戈曲

6.   BEYOND THE SEA  大海の彼岸

7.   BALI HA’I  峇里海

8.   THE SHADOW OF YOUR SMILE  その微笑みの影子

9.   SAIL ALONG SILV’RY MOON  沿向遠方の浪花

10. RED SAILS IN THE SUNSET  夕陽西下の赤帆

11. HARBOR LIGHTS  海港の光

12. THEME FROM “A SUMMER PLACE” 夏日の戀
廿幾年前既HIFI天碟..

我記得我當年都有買, 不過已經唔見左了.
回復

介绍的甘动人,比我又买只比部K-03X听下.....
回復

30年前的碟,copyright 1986年,JVC出品。我有喎,好像不是很正。仲有隻山之詩

回復

New century...... good lucky
回復

原來仲有 海之詩Vol. 2,都係JVC出品,1990年的

回復

racewong 發表於 2018-10-24 09:51

原版黑膠唱片出左超過40年,我有1986年的JVC頭版
回復

黑膠迷 發表於 2018-10-24 18:56
原版黑膠唱片出左超過40年,我有1986年的JVC頭版

可惜我果隻已經唔見左了
回復

racewong 發表於 2018-10-24 22:46
可惜我果隻已經唔見左了

真可惜,因為即使是CD版都非常靚聲,是我聽過最靚聲的輕音樂唱片之一
可惜我冇黑膠唱片
回復

racewong 發表於 2018-10-24 09:51

我同您一樣當年買落唔見佐,呢隻碟超好聽,依家再出一定要再入一隻
回復

VAC140 發表於 2018-12-3 21:26
我同您一樣當年買落唔見佐,呢隻碟超好聽,依家再出一定要再入一隻  ...

......x2
回復

買返了,綠音一流,重溫舊夢,正.....
回復