新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[市場動態] PH Zero Fuse新版Ultimate Audiophile Series Version

玩了一下GNR,最後只放了一粒Brimar在前端的Q位
其實BLUE跟Brimar在這位置各有優點,也因為這2粒FUSE的性質差異太大的關係
如果放ZERO也許是不錯的選擇...(只是傷財)
後端的Q位不明顯,但有可能是因為前端已有1粒的關係

但Brimar放G位很明顯整個軟了,低頻大幅削減
回復

kmg 發表於 2018-11-12 02:06
玩了一下GNR,最後只放了一粒Brimar在前端的Q位
其實BLUE跟Brimar在這位置各有優點,也因為這2粒FUSE的性質差 ...

咁得意? 我都係鐘意用Brimar插電級
回復

很重要是看喇叭
3音路落地跟2音路書架先天出來的聲音就差很多
調整的方向就完全不一樣
好像我聽過M40,那個出來的份量跟LS50
需要的線才走向就不一樣

評分

查看全部評分

回復

chaucer 發表於 2018-11-6 15:15
原版Zero用在小弟簡單系統播鄧麗君是不合格的,人聲欠水分,表現公整但木獨,Brimar 音樂感情比Zero好多了,但其他音效都是原版Zero好...

師兄講嘅情況,同小弟聽到既一樣
當時見口碑咁好,仲以為係自己套嘢嘅僻性
原來師兄你亦有同感
印像中三個月前這個fuse在灣仔會展音響展發售的時候,才是剛剛推出
這麼快就有新版本了,希望是修正後的終極版本吧

評分

查看全部評分

回復

這一條同以前那條有什麼分別?同SR Blue/Brimar比又如何?
回復

三個月就出新版,真係未曾相愛已無情了。

吾知道行貨有冇舊換新,加幾舊水升級服務呢? 如果冇,zero都系等三五七年再睇清楚有乜野新版再考慮一下。老老實實, 三個月production cycle來說,廠方八月已經正在生產新型號的了,又知道高價錢賣outdated貨。

條blue平咁多,三分鐘轉款都冇咁傷
回復

還是把BLUE放回GNR...LS50才會鞭鞭都有力

幫隔變從FI-06 NCF 升級 FI-09 NCF
有差有補到,但SIZE比較大不是所有器材都適合更換
再訂2隻玩看看,哈
回復

有無其他用家試過全新版 zero??
回復

版主,我想买1颗PH ZERO,20MM+2A,发邮件给AUDIOLINK没有收到回复,本人在上海,不方便电话联系,有没有其他的联系方式呀? 谢谢

評分

查看全部評分

回復

sfc1985221 發表於 2019-2-8 11:44
版主,我想买1颗PH ZERO,20MM+2A,发邮件给AUDIOLINK没有收到回复,本人在上海,不方便电话联系,有没有其 ...

你多D發帖, 等我加夠你既分, 就可以pm我了
回復

版主,我想买1颗PH ZERO,20MM+2A,发邮件给AUDIOLINK没有收到回复,本人在上海,不方便电话联系,有没有其 ...

或者你可email 到[email protected] 給我
回復

http://www.hiendymall.com/index. ... rch&search=fuse

直接上hiendymall 買吧
回復

回復

http://www.hiendymall.com/index. ... 152&search=fuse
回復

bigpun1975 發表於 2019-2-8 14:04
http://www.hiendymall.com/index.php?route=product/product&product_id=152&search=fuse

多谢版主!
回復

別客氣
回復

岩岩買左,請問係咪有方向性?我宜家係d字順住+去-
回復

littlecx 發表於 2019-8-9 18:07
岩岩買左,請問係咪有方向性?我宜家係d字順住+去-

有方向性, 不過要自己試
回復

今日會場 Audio link $2000 ,$1980唔記得那一檔。

hiendy mall第二彈,Audio link $300

BLUE 見到一檔$600
回復

一聽中毒,買多3條
回復