新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11555|回復: 23

[CAS] 窮玩 - 自己整一部CAS

製作中... 等我包膠!!!

評分

查看全部評分

Gooooooood
回復

用咩料?
回復

其實係一部無機械電腦, 加上Creative最新的豬6外置Sound Card

回復

bensonng 發表於 2018-11-22 11:38
其實係一部無機械電腦, 加上Creative最新的豬6外置Sound Card

Ching , I think external DAC is better than Creative sound card, Unless you need the surround function from the sound card.
回復

唔知有無師兄玩過下面呢味野, 唔知有無效果? 想接個地等佢無咁燥

回復

anthonymsk 發表於 2018-11-22 11:41
Ching , I think external DAC is better than Creative sound card, Unless you need the surround func ...

豬6有光纖輸出

應該係話豬6本身係一部DAC
回復

要簡單,Devialet 加個 NAS,唔洗煩。
兩舊野搞掂。
回復

新出的機箱好靚仔,比以前賣千幾2000的靚得多,又平些

回復

hksarac 發表於 2018-11-22 14:02
新出的機箱好靚仔,比以前賣千幾2000的靚得多,又平些

UP1 同 UP7 絕左版唔會再出喇~ 我想買 UP1 都買唔到...
設計機箱個老細係電腦發燒友, 我同佢傾左幾個鐘係度討論技術問題 ,搞到佢賴我無錢賺
如果邊個大大想整部零靜無風扇又無機械雞, 可以pm我大家討論一下
回復

回復

我仲窮 741D9A72-F716-4206-B385-D5B534A1F45A.jpeg 2DFF6551-3A96-4A6D-A208-F2DCA7CDAF82.jpeg 3FDDA86A-3277-4C46-8ED5-EC5316BCE541.jpeg 58292096-BD45-46B9-BF34-6B44E71BDEED.jpeg 4ABEBD87-2C6C-4AD6-A9CD-584A2C18AB1F.jpeg C3FA6E38-D7B2-467A-8408-FB5551350FA9.jpeg 949C3C2F-9092-4294-964F-574CA159432B.jpeg
回復

I did this by myself

回復

非常敬佩楼主的动手能力!但直接买台pioneer N-70AE似乎比你整好部机仲少钱喔,毕竟样样零件都选“靓声优先”噶话,分分钟2万成本。
回復

copper base?
回復

yes using CAD and CNC
回復

bensonng 發表於 2018-11-22 15:24
UP1 同 UP7 絕左版唔會再出喇~ 我想買 UP1 都買唔到...
設計機箱個老細係電腦發燒友, 我同佢傾左幾個鐘係 ...

剛在陶寶找到的
回復

patkwok 發表於 2018-11-22 15:48
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a312a.7700824.w4002-1542232369.25.7646baa9i7V7Qq&id=55049270644 ...

這隻是Notebook的 底板,唔使煩大電流線性電源。但cpu比起desktop的差很多
回復

wing_t 發表於 2018-12-4 01:40
非常敬佩楼主的动手能力!但直接买台pioneer N-70AE似乎比你整好部机仲少钱喔,毕竟样样零件都选“靓声优先 ...

做埋大電流電源,約$10000
回復

Raspberry Pi 我都想整個靚電俾佢
請問點直接俾電部pi唔經個micro-usb?
回復