新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 28177|回復: 123

[附件] 到我試啦~CMS 墊材 Center stage 0.8

不過今曰要過澳門行音響展, 未得閒攪。

明天先出個短報告啦

妖, 依幾粒係咩黎? 點解可以加強感情既感染力, 又夠分析力, 微動態比MSB原來既釘腳強上多倍。 而最吸引我係佢多了一浸極長的堂音, 這堂音令我套MSB立即加添不少貴氣。

換大爆棚樂曲時, 氣勢上並無提升, 但音場的穩定度與深闊度好似換左條幾萬蚊既電源線一樣。

我唔敢想像十四日後既表現可以再提升幾多。

頂, 今次真係奶野。 極有可能係拎唔番出黎, 最終比錢了事。

0.8 $9980 (0.8即0.8吋高)
1.0 $18800 (1.0即1吋高)
1.5 $28800 (1.5即1.5吋高)

功效上只是功力上問題,越貴提升越多.

反而最大問題係視乎你部機既腳夠唔夠高.

好似我依家試緊部VIOLA, 就係因為佢原裝腳太高, 仲高過0.8, 如果部VIOLA要用CENTER STAGE, 就要用到1.0. 或拆左佢四粒原裝腳.

評分

查看全部評分

澳門行音響展???
回復

唔使等你寫啦,我已經知道後果!不過你下次要試老頂1.5,超神奇的東西,真想爆開佢,了解內裏是什麼嘢,搞到用家讚口不絕!呢幾粒怪物,搞到我呢幾日一早起身,去開機聽吓啲聲有什麼變化。

評分

查看全部評分

回復

CS2 小弟都用緊。   

評分

查看全部評分

回復

CKKeung 發表於 2018-12-13 11:53
CS2 小弟都用緊。

慢慢等,考你耐性,但一定會有驚喜,少少付出,收穫大大!

評分

查看全部評分

回復

期待鎗王版主感受,最好compare with Arya, CMS .

評分

查看全部評分

回復

用了CS2,完全感受到,那些是真音樂,那些是後期加工!
回復

細tec 發表於 2018-12-13 11:39
澳門行音響展???

Yes, 威尼斯人
回復

betta 發表於 2018-12-13 11:46
唔使等你寫啦,我已經知道後果!不過你下次要試老頂1.5,超神奇的東西,真想爆開佢,了解內裏是什麼嘢,搞 ...

咁顛?。     
回復

我玩過了好多牌子線材,Protector, 地盒,電源管理,釘腳/防震器材,只有這個怪物是用少錢而得到最多,尤其是給我的音場闊度,只有這怪物做到,其他的我收唔到,這純是我個人意見!

評分

查看全部評分

回復

betta 發表於 2018-12-13 16:17
我玩過了好多牌子線材,Protector, 地盒,電源管理,釘腳/防震器材,只有這個怪物是用少錢而得到最多,尤 ...

由CS 1.0 上2.0 分別明显……而途中不見了1.0 settle in 时midd range 的松散。想不到的還竟然是CS 2.0 1.5 能夠在用了Stage III PCs, Tara Lab biwired 的mono上大幅度動土,把音牆的幼细發挥到自己前所未見程度。

評分

查看全部評分

回復

睇咗咁耐都未知你地講件嘢係乜?連樣都未見到!
回復

AS881 發表於 2018-12-13 18:32
睇咗咁耐都未知你地講件嘢係乜?連樣都未見到!

師兄,就是圖中的怪物。
回復

betta 發表於 2018-12-13 18:49
師兄,就是圖中的怪物。

CMS , 肯定好貴!
回復

妖, 依幾粒係咩黎? 點解可以加強感情既感染力, 又夠分析力, 微動態比MSB原來既釘腳強上多倍。 而最吸引我係佢多了一浸極長的堂音, 這堂音令我套MSB立即加添不少貴氣。

換大爆棚樂曲時, 氣勢上並無提升, 但音場的穩定度與深闊度好似換左條幾萬蚊既電源線一樣。

我唔敢想像十四日後既表現可以再提升幾多。

頂, 今次真係奶野。 極有可能係拎唔番出黎, 最終比錢了事。

評分

查看全部評分

回復

Egypt 發表於 2018-12-13 15:11
期待鎗王版主感受,最好compare with Arya, CMS .

我手上無Arya, 無法AB
回復

racewong 發表於 2018-12-14 01:11
妖, 依幾粒係咩黎? 點解可以加強感情既感染力, 又夠分析力, 微動態比MSB原來既釘腳強上多倍。 而最吸 ...

单是一个unit, 版主尚未見Centre Stage 真章。CS 1.0 时Joe 建議應在整个signal path 上使用以盡其功力。

評分

查看全部評分

回復

朋友說呢件野真係好神奇!!!
同鎗王講既一樣話由冇感情變有感情

評分

查看全部評分

回復

betta 發表於 2018-12-13 16:17
我玩過了好多牌子線材,Protector, 地盒,電源管理,釘腳/防震器材,只有這個怪物是用少錢而得到最多,尤 ...

CHING, 能否pm價錢
回復

這是那間代理的?請問各位師兄
回復