新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[附件] 到我試啦~CMS 墊材 Center stage 0.8

racewong 發表於 2018-12-14 01:11
妖, 依幾粒係咩黎? 點解可以加強感情既感染力, 又夠分析力, 微動態比MSB原來既釘腳強上多倍。 而最吸 ...

係喎,同啲架一樣要坐14日架喎
回復

frankiechun 發表於 2018-12-14 08:36
這是那間代理的?請問各位師兄

揾輝煌 東哥啦, 個價係驚喜價!
小弟都係經佢買㗎。
回復

CKKeung 發表於 2018-12-14 09:14
揾輝煌 東哥啦, 個價係驚喜價!
小弟都係經佢買㗎。

謝謝師兄回覆!
請問是否有1.0 1.5 2.0的分別
那個性價比高?
感謝
回復

How much?  Thanks~~
回復

roque 發表於 2018-12-14 08:18
朋友說呢件野真係好神奇!!!
同鎗王講既一樣話由冇感情變有感情

MSB唔會無感情啦, 只係用左CMS CENTER STAGE再提升啫.
回復

Kingtiger 發表於 2018-12-14 08:05
单是一个unit, 版主尚未見Centre Stage 真章。CS 1.0 时Joe 建議應在整个signal path 上使用以盡其功力。 ...

咁好大獲喎
回復

frankiechun 發表於 2018-12-14 08:36
這是那間代理的?請問各位師兄

友誠大廈11樓輝煌, 搵東哥啦.

18000蚊四粒.
回復

spiwel 發表於 2018-12-14 09:45
How much?  Thanks~~

0.8 $9980 (0.8即0.8吋高)
1.0 $18800 (1.0即1吋高)
1.5 $28800 (1.5即1.5吋高)

功效上只是功力上問題,越貴提升越多.

反而最大問題係視乎你部機既腳夠唔夠高.

好似我依家試緊部VIOLA, 就係因為佢原裝腳太高, 仲高過0.8, 如果部VIOLA要用CENTER STAGE, 就要用到1.0. 或拆左佢四粒原裝腳.
回復

racewong 發表於 2018-12-14 10:57

0.8 與 1.0 分別大嗎?
回復

racewong 發表於 2018-12-14 10:57

如果唔識輝煌東哥,記得講話鎗王介紹,東哥一定會給你驚喜價!
回復

frankiechun 發表於 2018-12-14 11:06
0.8 與 1.0 分別大嗎?

我都未有機會試, 要等1.5返左貨先可以試到分別.

唔知BETTA有無比較過呢?
回復

betta 發表於 2018-12-14 11:10
如果唔識輝煌東哥,記得講話鎗王介紹,東哥一定會給你驚喜價!

搵你呀...

問你有無比較過0.8與1.0?
回復

frankiechun 發表於 2018-12-14 09:19
謝謝師兄回覆!
請問是否有1.0 1.5 2.0的分別
那個性價比高?

高度要留意, 但初玩頭一兩套梗係買 0.8 啦!

餅主公開只能寫 msrp, 你見到東哥面談就會知個驚喜價架嘞。
回復

racewong 發表於 2018-12-14 11:12
搵你呀...

問你有無比較過0.8與1.0?

我無呀,我先試0.8一套,即中毒,再查其它原裝機腳高度,大部分可以用0.8,再諗1.0之價錢貴好多,而0.8我已經好滿意,所以先後一個星期內共入了好幾套0.8.
其實最好問東哥,1.0 與 0.8 功效之分别,我個人認為用0.8最好,又平啲又有功效。
昨晚我試了1.5放在CD之分體電源下,嘩,不得了,在家從來未聽過這麼好聲的CD! 這套1.5是未煲過,即插即知結果!今天又要同東哥補貨!

評分

查看全部評分

回復

betta 發表於 2018-12-14 11:26
我無呀,我先試0.8一套,即中毒,再查其它原裝機腳高度,大部分可以用0.8,再諗1.0之價錢貴好多,而0.8我 ...

譚sir, 你今曰又要去搵東哥
回復

譚sir買CMS 好似買菜咁
回復

betta 發表於 2018-12-14 11:26
我無呀,我先試0.8一套,即中毒,再查其它原裝機腳高度,大部分可以用0.8,再諗1.0之價錢貴好多,而0.8我 ...

譚Sir, 東哥話你在零震台加上CS效果更上一層楼,是嗎?
回復

leoking 發表於 2018-12-14 13:03

King Sir, 我要ABA試才能有真正結果,因為CS腳放在零震台上未夠日子,仍在煲練中,下星期初,我就取走CS腳去AB比較,這樣就真正知道有沒有功效!

評分

查看全部評分

回復

回復

leoking 發表於 2018-12-14 13:03

King Sir, CS 1.0 年代试齐了、此物在CMS Maxxum, SarA Ohio, HRS 上全部都能揾到食。掂的。

CS 2.0 在 settle in 时不见1.0 的缺点。2.0 的1.5 垫700 则可說是完美。

評分

查看全部評分

回復