新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: pepsiman

[分享] 不一樣的 Shadow 家庭影院

pepsiman 發表於 2019-1-23 16:11
當然唔會失望...
我諗過年後要再走大霧山一轉呢...

到時等我校好再聯絡你啦!不過諗起都不得了,係我一個不足三百尺空間前中6只電分12寸低音睇艷舞巨星轟埋黎係點,諗起都興奮!仲要超低都是DA夾哂聲..........
回復

Davidsky 發表於 2019-1-23 16:31
Shadow兄:小弟想請問一下11月來你家中分享的時候,你的V2 HDMI線是否已經使用中  ...

是,個時已經用緊nordost V2,呢條野基本上插了超過兩年,至現在未有一條可取代其位置呀!
回復

Shadow 發表於 2019-1-23 16:52
一定一定,其實我都有興趣去你度聽下全Adam monitor的效果,與DA monitor的比對是什麼分別!大家多D交流 ...

如你家中器材相比簡直小巫見大巫 點可以相提並論
回復

戲院級處理器加高質喇叭,唔好意思,成地口水了

評分

查看全部評分

回復

Shadow的超級專業影院,好羡慕
回復

wildmanhk 發表於 2019-1-23 17:06
如你家中器材相比簡直小巫見大巫 點可以相提並論

又唔係咁計嘅,品牌不同,音色不同,體驗也不同呀!
回復

bigair 發表於 2019-1-23 17:54
戲院級處理器加高質喇叭,唔好意思,成地口水了

師兄,全部都是一堆平價器材,人人也可擁有的!
回復

这才是真正的家庭影院!
回復

pepsiman 發表於 2019-1-23 16:15
同HIENDY文膽賓仲有一大段距離呢...

我真心欣賞的
回復

咁正......夢想影院, 真係不得了!
回復

好變態既影院
全部Dynaudio studio monitors, 期待換走埋後面對家用Contour, 同換入Dyna Subwoofer, 到時就係完全體
回復

Shadow 發表於 2019-1-23 16:58
到時等我校好再聯絡你啦!不過諗起都不得了,係我一個不足三百尺空間前中6只電分12寸低音睇艷舞巨星轟埋 ...

我都旗袋,上次睇艷舞已經「行」到不得了,鼓聲再唔係只有超低音出,而係各主聲道爆發出嚟,鼓聲定位非常準確,如將中置換成12吋單元,再將現有雙中置喇叭接替後中置位置,噢!諗起都硬硬地呢...

評分

查看全部評分

回復

pepsiman 發表於 2019-1-24 12:47
我都旗袋,上次睇艷舞已經「行」到不得了,鼓聲再唔係只有超低音出,而係各主聲道爆發出嚟,鼓聲定位非常 ...

旗袋
回復

pepsiman 發表於 2019-1-24 12:47
我都旗袋,上次睇艷舞已經「行」到不得了,鼓聲再唔係只有超低音出,而係各主聲道爆發出嚟,鼓聲定位非常 ...

上次艷舞-2db volume,等我執齊D怪獸番來整個正式標準0db你歎下
回復

Shadow 發表於 2019-1-24 14:14
上次艷舞-2db volume,等我執齊D怪獸番來整個正式標準0db你歎下

可唔可以加多條鬼妹即場跳table dance呀...

評分

查看全部評分

回復

真是正
回復

如你有時候回港,過來搵我吹吹水啦
回復

Shadow 發表於 2019-1-26 10:44
如你有時候回港,過來搵我吹吹水啦

一定一定
回復

唔知DYNAUDIO 新出Cinema Master 同你對M3A有什麼分別呢?
回復

Leslie8 發表於 2019-1-26 13:50
唔知DYNAUDIO 新出Cinema Master 同你對M3A有什麼分別呢?

我只知高音與M3A不同,M3A是用esoter T330,但個只應該是用esotar 2,即係現今evidence及confidence 所用的高音單元,其餘個D真的唔清楚,其實我估呢只cinema master應該是passive的,因為個list price 超貴!
回復