新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: vhs

[CAS] 更新: AO3.0 取代 Fidelizer 8.4

AO 已 refund 了

評分

查看全部評分

回復

師兄,
請問有無試過Process lasso??
回復

hksarac 發表於 2019-2-17 10:24
師兄,

未試,但將會試試,試完再分享下

評分

查看全部評分

回復

hksarac 發表於 2019-2-17 10:24
師兄,

250 USD

評分

查看全部評分

回復

vhs 發表於 2019-2-17 10:45
未試,但將會試試,試完再分享下

PL 夾AO 會比較好。如果棄Win 轉用AL 則兩者也不需要
回復

MarcoTam@FB 發表於 2019-2-6 10:09
CPU Utilization係幾值得研究
我平時用開bughead,呢個player正正同你個case相反,佢會拉盡CPU Utilizati ...

原來Marco 兄依然在用BHE,厲害。它極耗resources,無論U 和RAM 都是。現在它要用甚麼platform?
回復

greenleo 發表於 2019-2-18 07:47
PL 夾AO 會比較好。如果棄Win 轉用AL 則兩者也不需要

對呀.....

評分

查看全部評分

回復

greenleo 發表於 2019-2-18 07:50
原來Marco 兄依然在用BHE,厲害。它極耗resources,無論U 和RAM 都是。現在它要用甚麼platform? ...

始終玩耐咗有感情
BHE都係主要for windows, 介面而家唔同咗,放棄咗SLC Rewrite, 個作者呢排好似好沉迷玩wasapi
回復

MarcoTam@FB 發表於 2019-2-19 01:05
始終玩耐咗有感情
BHE都係主要for windows, 介面而家唔同咗,放棄咗SLC Rewrite, 個作者呢排好 ...

SQ 的確好。但是要聽一首歌等得太耐;成日出新版本,又唔穩定,當時儲版本都儲到暈。結果放棄了。

不如Marco 兄都開thread,介紹吓這軟件吖。
回復

AO在 這件事一向做得好均真。
回復

greenleo 發表於 2019-2-19 04:10
AO在 這件事一向做得好均真。

對呀

評分

查看全部評分

回復

Fidelizer 8.3 其實已自動將大部份 process set 左去 CPU 1,2 及 3 (三粒 CPU)

但,奇怪,有些 process 例如 svchost.exe 仍用 CPU 0,1,2 及 3 (四粒 CPU), 包括 Roon.

小弟手動將所有 process set 去 CPU 1,2 及 3. 將 Roon.exe 及 RAATServer.exe set 去 CPU。

好神奇,背景好似靜左。

評分

查看全部評分

回復

用了Free版在Headless i3。穩定在Purist @ 0.5ms這setting。結像sharp咗但不會惡。多謝好介紹的。

評分

查看全部評分

回復

dekiller 發表於 2019-2-20 04:39
用了Free版在Headless i3。穩定在Purist @ 0.5ms這setting。結像sharp咗但不會惡。多謝好介紹的。

{:5_16 ...

評分

查看全部評分

回復

dekiller 發表於 2019-2-20 04:39

{:5_16 ...

Using core isolation policy will even sound better.....pls try.....

評分

查看全部評分

回復

vhs 發表於 2019-2-20 13:43
Using core isolation policy will even sound better.....pls try.....

Cant find this option.
回復

dekiller 發表於 2019-2-20 20:45
Cant find this option.

你按完 Fidelizer 個制後,去度第二頁,你跟照片咁選擇。

評分

查看全部評分

回復

vhs 發表於 2019-2-20 21:33
你按完 Fidelizer 個制後,去度第二頁,你跟照片咁選擇。

OIC, let's try。

Not seen on free version.  
回復

dekiller 發表於 2019-2-21 00:19
OIC, let's try。  

Not seen on free version.

Free 版本有呀

評分

查看全部評分

回復

一時有一時冇。出來選了也沒有media application可打開。是否要設置一介profile之類?還是選會用那個SW。
回復