新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: tst123

[線材] 愈玩愈平的 usb 缐 YYTCG

vhs 發表於 2019-2-25 21:55
小弟條 lan cable 13m.

HKD2500/m

回復

Supra CAT8 HKD150/m ...... good enough for now....
回復

vhs 發表於 2019-2-26 12:44
Supra CAT8 HKD150/m ...... good enough for now....

師兄用靚機都依然會試平野,仲成日有好推介。
回復

I am using Nordost Heimdall 2 USB. Just bought this cable base on C-hing recommendation to try try since it's so price friendly.
回復

ngkapo 發表於 2019-2-26 14:34

回復

ngkapo 發表於 2019-2-26 14:34

小弟的不是靚機呀....

線材不一定越貴便是好,尤其是數碼線,線材最緊要配合整套系統.....線材本身亦要互相配合

回復

vhs 發表於 2019-2-26 19:33

線材不一定越貴便是好,尤其是數碼線,線材最緊要配合整套系統.....線材本身亦要 ...

回復

現在才用公司電腦播住 24/96 嚟煲咗佢 36小時,但個效果真係好吸引!!如果唔係呢幾日屋企有嘢試緊,我真係好想拎佢返去聽下有幾大作為!!
現在我係公司播:
File: http://www.2l.no/hires/ sample Eugène Bozza: Children's Overture - The Staff Band of the Norwegian Armed Forces  
Player: Ordinary Win10 bundled software Groove Music Player, 24/96 output
Headphone: 跟手機有個 mic 係條線上面個D headphone
DAC: 十幾年前買落的 Audiotrak Prodigy CUBE

回復

回復

靠每日係返工時間煲了 54 個鐘後原來條線真係有magic!!
銀 vs 銅 USB 竟然係聲音上有近似銀 vs 銅 interconnect 的分别!!各有所長,但效果很好!
回復

可能拆左磁環再好D
回復

nicktam 發表於 2019-3-3 00:24
可能拆左磁環再好D

請問師兄你個條YYTCG 拆咗磁環呢聲會點?爽D?
回復

PhantomGTR 發表於 2019-3-3 00:51
請問師兄你個條YYTCG 拆咗磁環呢聲會點?爽D?

估計而已, 相信會開揚一些
回復

nicktam 發表於 2019-3-4 22:05
估計而已, 相信會開揚一些

Thanks, 但其實拆了係咪會多咗 EMI noise 入 DAC?
回復

vhs 發表於 2019-2-26 19:33

線材不一定越貴便是好,尤其是數碼線,線材最緊要配合整套系統.....線材本身亦要 ...

多謝vhs介紹,我都入咗條!  最鐘意玩性價比高既嘢!

評分

查看全部評分

回復

ballgor 發表於 2019-3-5 12:01

ballgor 師兄,請問你條線到手未呀?如果已經到手,聽感如何呀?
回復

ballgor 發表於 2019-3-5 12:01

入左邊條 ? Van Damme 或 Canare ? Supra ?
回復

vhs 發表於 2019-3-5 12:19
入左邊條 ? Van Damme 或 Canare ? Supra ?

YYTCG
回復

PhantomGTR 發表於 2019-3-5 12:04
ballgor 師兄,請問你條線到手未呀?如果已經到手,聽感如何呀?

剛到手,在煲練中!
回復

ballgor 發表於 2019-3-5 12:32
剛到手,在煲練中!

ic ic , 希望看到你的用家分享!
現在我都用緊,我同老婆都好鍾意呢種音色,但音牆同 focus 等仲調較緊!!
回復