新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4149|回復: 6

[喇叭線] 豬年開箱磁能喇叭線 CT-2

一來一直相信MIX&MATCH 不同廠牌的線材以集各家之大成
亦怕系統中太多磁能線會令聲音出現變薄,單調沉悶之問題
但已沿用磁能電源線及信號線一段時間, 一直都很滿意
係喇叭線未試過...無奶油想升級喇叭線唔去試下佢
而且磁能廠方話這款新CT-2質素同ULTIMATE版非常接近, 但價格平易近人很多 (但官網還沒有列出喇叭線來)
所以一於去馬, 如果唔掂就剝佢棚牙!!
新線初五到步 WhatsApp Image 2019-02-10 at 10.36.16 PM.jpeg

驗明正身CT-2 新版

驗明正身CT-2 新版

昨晚接好開聲。。。聲音有驚喜

評分

查看全部評分

其實我之前嘅諗法同aecpose兄一樣,Mix and match應該容易揾到自己喜歡嘅聲音,反而清一色用哂磁能線可能比較偏聲。 所以一直都冇全部換曬磁能線,前級嘅電源線一直喺度搵緊一條可以配同磁能線發揮嘅線材。但試黎試去都揾唔到一條合心水嘅,直至有磁教教友借出一條Ultimate電源線,將佢插入前级,嘩...早知唔諗咁多, 嘥時間係度試左試右試,原來一套磁能線先係王道。而家終於可以坐定定舒舒服服聽歌。
回復

Are they offered any discount or promotion on IC or Speaker Cable?
回復

k100 發表於 2019-2-12 10:53
Are they offered any discount or promotion on IC or Speaker Cable?

k100兄PLZ check pm
回復

呢對CT-2 小弟愈來愈喜歡...但真係要煲
雖然一接上開聲...聲音已經很自然...完全冇新線所謂聲硬的問題...輕鬆入耳
但個咀型會有平均15分鐘左右偏移大約半尺的情況..
煲左3-4小時...這情況已明顯改善...現在定位已經很精準...立體感明顯...音場深闊包圍著皇帝位一樣

以這個價錢確實交足功課了...
期待煲多一兩星期會繼續有驚喜

評分

查看全部評分

回復

aecpose兄恭喜曬, 期待你再出報告
回復

嘩,磁能綫啊。  
回復