新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: aron1138

[CAS] 黃金 Cat 8 cable

好....但未買地盒
回復

回復

唔知有幾多人嘗試過, USB 線就宜短不宜長! 而Lan 則相反!我在用兩條Supra Cat7 , 5m, 一開始是1m, 然後半m半m咁加上去, 去到2.5m一上就5m, 發覺是最好聲! 長過5m已經再冇優勢, 咁就settle在5m
回復

AS881 發表於 2019-2-27 19:38
唔知有幾多人嘗試過, USB 線就宜短不宜長! 而Lan 則相反!我在用兩條Supra Cat7 , 5m, 一開始是1m, 然後半m ...

回復

学习啦。。。。。
回復

https://www.hiendy.com/hififorum ... age%3D1&page=22

試左。

有些少調轉,經 lan cable 走 dCS NB 的 lan port 落地 , 有提升.

評分

查看全部評分

回復

其實 05/06 年我出Noise Terminator 系列已經有 RJ45 純銀地盒線,但係香港好奇怪,hardsell 都冇人肯試一吓,所以先叫你 share 吓,依家至少証明我唔係孤芳自賞,係有用嘅

評分

查看全部評分

回復

wilmerworkshop 發表於 2019-3-24 15:39
其實 05/06 年我出Noise Terminator 系列已經有 RJ45 純銀地盒線,但係香港好奇怪,hardsell 都冇人肯試 ...

回復

I have bought from taobao with metal head, run more than 150 hr.
It is a good cable proofed by my low fi system.
Highly recommend for those poor guy as me.
回復

darkfrank 發表於 2019-2-18 10:32
樓主圖片中是低一級的透明護套頭,淘寶官方買一米也就不到百五蚊港紙

建議直接官網買老頂金屬接頭,以後可 ...

師兄,請問係咪呢隻最好聲?
回復

PhantomGTR 發表於 2019-4-7 14:33
師兄,請問係咪呢隻最好聲?

台灣那邊係咁講
回復

ic, Thanks!
回復