新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5767|回復: 12

[喇叭] adam 自己話a-series係中國制

非版友說的德國造

只有早期的後面印了made in germany 是. 無”made in” 而只有印germany的是中國制。
睇 online unofficial  A3x 相就還是 設計和組裝在柏林/德國。本來就不是用 made in. 但現在轉成直接 made in China 其實都唔奇了。
回復

印”assembled in”的 , official話 無updated amp plate pic. a-series得一production line - china.

係唔奇的

只是見之前幾個threads都有人提made in germany
回復

咁因爲是 assembled in 柏林。雖然多少有點言語藝術。但咁寫基本大多是當德制了。要明白這個年代好難唔分零位來自不同國家了。而且就咁睇至重要的 QC 還是德國現廠做。但改到 made in China 的一日QC 大約就是 China 了
回復

t-series / a7x glossy black 出時 , a series backplate 已無asembled in..了。已有版人主動提德國做

現在中國就係中國qc( fact) 但adam standard 在中國進行,好唔好 分唔分 重唔重要 另話). a-series只係唔印. 只有t-series印.....

回復

中国做不等如便宜了。成本分分鐘高過德國。
回復

dekiller 發表於 2019-2-22 00:37
中国做不等如便宜了。成本分分鐘高過德國。

agreed 。quality也可以好過德國

但 主題:產地-中國非德國
回復

hellomynameis 發表於 2019-2-22 00:40

産地唔等如品質。農產品另説。
回復

dekiller 發表於 2019-2-22 04:12
産地唔等如品質。農產品另説。

也可唔等於全部

分分鐘是否等如一定?
回復

什麼地方制造都無問題,好聲就得。不要以為中國木工會差得過西方,在阿三哥造的,監察得好也一樣很好。
回復

hellomynameis 發表於 2019-2-22 00:40

這也是有關係,只不過你先入為主,大陸造一定是差。正如有些人話上淘寶買野,咪搞,假野。
回復

hksarac 發表於 2019-2-22 10:34
這也是有關係,只不過你先入為主,大陸造一定是差。正如有些人話上淘寶買野,咪搞,假野。 ...

“只不過你先入為主,大陸造一定是差”

?? 我? 幾時講?

定你講..?  
回復

hksarac 發表於 2019-2-22 10:31
什麼地方制造都無問題,好聲就得。不要以為中國木工會差得過西方,在阿三哥造的,監察得好也一樣很好。 ...

誰覺得有問題?
回復