新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: garyportia

[HDMI] 聲畫俱佳的8K彩虹魚光纖HDMI線用後感想

pepsiman 發表於 2019-3-27 23:37
換咗條前jer版彩虹魚唔夠一年,而家又出條8K版,玩死人咩...

百事兄,我用咁多時間去欣賞影碟,只要有提升,就算買咗一個月都無計,唯有將舊的放二手幫補一下。
回復

Shadow 發表於 2019-3-28 06:45
咪就係,一兩年就一條,入左牆真是頭痕,所以我認為攪下硬件實際好多!淨係之前D缐性供電現在都唔知點用 ...

Shadow兄,你說得對呀,所以我在設定家居環境時是採取走線槽的方式,雖然美觀上是差一點,唯有盡量用櫃阻擋一下無咁難睇,但勝在換線時比較方便。
回復

昨晚入手,見口碑咁好,開頭唔多信,但如果真有效咪好正,開機睇咗一陣間,真係清楚色量好咗,價格平過大廠,值得使用

評分

查看全部評分

回復

也嗎下 發表於 2019-3-28 11:02
昨晚入手,見口碑咁好,開頭唔多信,但如果真有效咪好正,開機睇咗一陣間,真係清楚色量好咗,價格平過大廠 ...

是否咋天在油麻地站內交收果位師兄,

我早你一個交收
回復

iwantbd 發表於 2019-3-28 11:22
是否咋天在油麻地站內交收果位師兄,

是啊!效果非常滿意,好過用開嘅A?咖啡

評分

查看全部評分

回復

今晚我都去買條先

評分

查看全部評分

回復

Shadow 發表於 2019-3-28 06:45
咪就係,一兩年就一條,入左牆真是頭痕,所以我認為攪下硬件實際好多!淨係之前D缐性供電現在都唔知點用 ...

所以我全屋圍圈做個燈槽,隨時擒上去就可以換線,非常方便...

評分

查看全部評分

回復

garyportia 發表於 2019-3-28 09:22
百事兄,我用咁多時間去欣賞影碟,只要有提升,就算買咗一個月都無計,唯有將舊的放二手幫補一下。 ...

你又講得有道理...

評分

查看全部評分

回復

多謝Gary 兄餐飯同呢個詳細評測!

講返條新Crystal Clear 8K 版,其實自2017年7月推出2.0 Hybrid 4K版 空前成功後,一直都叫彩虹廠再做一條聲畫質素都要超越2.0 Hybrid 版的高階版本,期間參與了測試幾個prototypes 再叫廠fine tune 的工作, 希望最終版本能夠滿足像你們"有要求"的高級客戶,但礙於廠方在2018年一直忙於幫三星電子製造高階 QLED TV 那條One Invisible Connection Cable 2.0(10個月内要交150萬條,平均每天要出產6,000條以上,高峰期試過超過一萬條一天!),終於最近這條Crystal Clear 8K 版在再三催促下 出世了!

而最近收到其他客戶的用後感評價都非常正面,看來沒有白費我的努力呀!

評分

查看全部評分

回復

引死人了,我仲睇緊2K
回復

bmb_hd 發表於 2019-3-28 18:48
多謝Gary 兄餐飯同呢個詳細評測!

講返條新Crystal Clear 8K 版,其實自2017年7月推出2.0 Hybrid 4K版 空 ...

大口仔兄,自從你介紹第一代魚和JVC投影機給我之後,呢幾年令我重拾家庭影院的樂趣,每次親朋好友來到都說非常之正,我在此都要講聲多謝你。
今次你講呢條8k魚不論在規格及效能上都大有進步,又有"鮮嚐"優惠,不用考慮地狗衝了!

評分

查看全部評分

回復

我都入咗條, 真係唔錯

評分

查看全部評分

回復

iwantbd 發表於 2019-3-27 23:48
我也買了,你仲未

多謝師兄去年支持2.0 Hybrid 4K 版今年再次支持最新Crystal Clear 8K版啊!
回復

Shadow 發表於 2019-3-28 06:41
呢D新缐,靚是肯定的了,我用至现在,極之穩定,暫時未有舊款的毛病出現,唯一麻煩換缐比投射真是麻Q煩! ...

多謝Shadow 兄支持彩虹魚!
回復

garyportia 發表於 2019-3-28 19:45
大口仔兄,自從你介紹第一代魚和JVC投影機給我之後,呢幾年令我重拾家庭影院的樂趣,每次親朋好友來到都 ...

有好野梗係分享啦!

滿意就好
回復

binge 發表於 2019-3-28 19:57
我都入咗條, 真係唔錯

多謝師兄支持啊!
回復

KKSP 發表於 2019-3-28 15:11
今晚我都去買條先

多謝師兄支持!
回復

也嗎下 發表於 2019-3-28 12:02
是啊!效果非常滿意,好過用開嘅A?咖啡

師兄滿意就好,證明其他用家嘅評價都冇”作大”

另外建議師兄試下用8K版行聲,因為今次個版本在聲音上的進步非常之大!
回復

大口兄都已應承贊助8K彩虹魚15M HDMI比Hiendy實體俱樂部,到時大家就有眼福可以欣賞到佢嘅威力嘞,各位密切留意呀...

評分

查看全部評分

回復

正呀~

成功購入

成功購入

評分

查看全部評分

回復