新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8904|回復: 26

[官方活動] [花絮] 影音之研究所 - Yamaha 入門篇

首個Hiendy Club AV 活動舉行,可以響自己地方搞Event,實在非常感動

011459abh0wbwj3shbj6z3.jpg 011459triclly7zyd05c2c.jpg

今次Yamaha產品專員Patrick先生,以深入淺出方式分析 Yamaha 擴音機的各項設定
010249pfzx0jmffdff447f.jpg 010250igbk85ejbg0eg3t0.jpg 010249wtzeijg0ighbyn20.jpg

我貴為Yamaha 粉絲當然充當助教啦
010250pbbxzbru7f5tt44x.jpg 010249z3oo3aknk7ssufl9.jpg

會員很用心聽喎.....
010249p7kkkfnw6do56z7f.jpg 010248rj6juy61msybj2s9.jpg 010249fbde7kd067e2dmxd.jpg

Yamaha RX-V685 合併擴音機有超身價表現,推7隻喇叭,其中前置仲要係XTZ座地,全程無腳軟,好堅

仲有問答環節添
010251h9r4rkxxraxnk4kz.jpg 010251t0c0a3c79cc9k9z4.jpg

大合照

請各位多多分享及在本帖討論
回復

謝謝百事兄及一眾人員嘅安排。今晚Y記呢部入門級嘅表現真係好有驚喜,相信就算力量形愛好者都唔會失望。

評分

查看全部評分

回復

wooban 發表於 2019-5-14 22:48
謝謝百事兄及一眾人員呢安排。今晚Y記呢部入門級嘅表現真係好有驚喜,相信就算力量形愛好者都唔會失望。 ...

多謝支持。   
回復

先多謝百事兄及hiendy club人員,悉心安排一個咁好嘅場地俾我哋呢啲新手聚會,今次嘅聚會可以令我對設定上有進一步嘅了解,獲益良多。希望百事兄第日可以再搞多啲教學型嘅活動,等我哋啲新手可以真正享受影音嘅樂趣,謝謝!

評分

查看全部評分

回復

部685 好有驚喜
回復

快啲搞番過Yamaha深造篇啦.
回復

banjo 發表於 2019-5-15 08:50

好喎⋯⋯
回復

多謝百事兄及hiendy club人員! 有咁好嘅場地辛苦曬你哋, 呢部yamaha 真係唔似入門機, 一啲都唔腳軟、 似模似樣、堅呀! 你哋喺教學由淺入深、 從頭開始、 真係好好呀! 今次獲益良多正呀!

評分

查看全部評分

回復

百事兄,友人參加了,嘩好正音效,又學到野

評分

查看全部評分

回復

hkmate 發表於 2019-5-15 11:30

星期六仲正呀
回復

Yamaha 5k價錢機已經有這質素 前後級吾知去到咩境界
2位高手入門篇已經咁精彩 期待進階篇

評分

查看全部評分

回復

十分感謝今次的安排 也感謝Patrick先生、百事兄和各位師兄的賜教 新手如我真的獲益良多
期待再有進階篇及其他活事的舉行

評分

查看全部評分

回復

可惜要上班,如果唔係必搶住去!另外,答問環節有示範碟送

評分

查看全部評分

回復

hkmate 發表於 2019-5-15 18:06
可惜要上班,如果唔係必搶住去!另外,答問環節有示範碟送

無錯!!!每次拍各大擴音機代理搞活動都會有嘢送呢....
回復

wooban 發表於 2019-5-14 22:48
謝謝百事兄及一眾人員嘅安排。今晚Y記呢部入門級嘅表現真係好有驚喜,相信就算力量形愛好者都唔會失望。 ...

我很認同,我由一套前後旗艦機轉去RX-V685試機時,都唔相信佢有咁嘅表現,推動前中置三隻XTZ大牛龜喇叭全不手軟,如果一開始我唔同大家講,我諗好多會員都估唔到呢... 靜靜雞話俾你知,已有一個會員即場中咗毒放低銀兩入手呢...
回復

wickyks 發表於 2019-5-14 23:59
先多謝百事兄及hiendy club人員,悉心安排一個咁好嘅場地俾我哋呢啲新手聚會,今次嘅聚會可以令我對設定上 ...

一定會啊!密切留意Hiendy Club嘅動向呢...
回復

banjo 發表於 2019-5-15 08:50

尋晚Patrick要做月光矇面俠,等佢好番d先同佢傾,唔好咁快嚇到佢唔敢嚟 Hiendy俱樂部...
回復

Lungcat 發表於 2019-5-15 10:51
多謝百事兄及hiendy club人員! 有咁好嘅場地辛苦曬你哋, 呢部yamaha 真係唔似入門機, 一啲都唔腳軟、 似模 ...

多謝師兄支持,我對呢個俱樂部都有點意想不同,首先全天花都係梳茜,有個專家話好大機會有共震,而Hiendy Mall三個展示櫃三塊長玻璃,又係低頻嘅剋星,不過喺百事影院入面又乜嘢共震聲都聽唔到,真係感恩... 至於部Yamaha RX-V685,5K幾身價,無話可說啦...
回復

hkmate 發表於 2019-5-15 11:30

下次一齊嚟吖...
回復