新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4701|回復: 5

[電源線] 白痴問題,關於古河FI-50橡膠圈

身痕買左隻FI-50 NCF 諗住自己換個頭, 先發現個尾果度有塊膠片(1)頂實個橡膠圈(2)勁難甩,千幾二千蚊個頭我又真係唔敢夾硬撬佢!
說明書上面SHOW出黎又好似甩到咁,再睇返手上D二手線, D CHING 都有甩塊橡膠出黎放返入盒賣. 究竟係我學藝未精定係有特別架生甩佢定係其實古河都唔預你班友仔甩佢個橡膠圈? 上網搵過哂都唔見有人教點甩既先係最詭異既地方!!

雖然條線都可以插到入去(我用DPS 4.1, 本身用緊FI-C15 NCF)...不過望返二手線D 大哥都甩左個圈出黎...諗緊係咪唔用個圈好D 咁解...

FI-50

FI-50
無必要甩, 條線粗都過到㗎

反而(10)就會甩, (10)係幼線先用得上
回復

Thanks!!! 今晚玩下先
回復

入手FI50真系不如入手欧亚德既M1/F1
回復

kazfe 發表於 2020-3-15 22:21
入手FI50真系不如入手欧亚德既M1/F1

試完FURUTECH 同OYAIDE, ARMORED 系列真係好易組裝
回復

Oyaide M1/F1 邊間仲有得賣?
回復