新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 13665|回復: 27

[電源線] 聲望removal sale開箱仔 - SHUNYATA Sigma HC

好彩睇到師兄post出黎. 差d就miss 佐個deal. 今日上到聲望見到特價牌都已經全部拆曬. 大部分貨都已經清曬落一樓. 好彩都野外捕獲一條sigma hc 大蛇. 返到屋企思前想後, 因為仲未買到2CH amp, 最後決定大材小用放嚮OPPO 203睇戲用住先. 一開機畫面線條更清晰, 聲音更實淨包圍感更強, 連老虎都話聽得出分別. 緊係喇. 條線咁鬼貴點會冇料到.

評分

查看全部評分

回復

恭喜恭喜
回復

回復

俾條蛇oppo食住先. 8月買埋大菠蘿先捉佢回巢
回復

hscar 發表於 2019-5-27 21:33

Sigma係好野
回復

hscar 發表於 2019-5-27 21:33

Diablo 夾804D?
回復

打算係咁用. 唔知掂唔掂.
回復

恭喜ching
回復

回復

回復

bigpun1975 發表於 2019-5-28 07:17
出去聽下先啦,

我建議呢兩部

大菠蘿夾B&W係咪會太粗聲? Moon部機個樣唔太鐘意. 比較喜歡老麥貴豐機嘅外貌.

原本都考慮金仔嘅. 不過都係接受唔到金色.

或者如果考慮二嫂或者老麥. 有冇推介?
回復

hscar 發表於 2019-5-28 08:04
大菠蘿夾B&W係咪會太粗聲? Moon部機個樣唔太鐘意. 比較喜歡老麥貴豐機嘅外貌.  

原本都考慮金 ...

如果淨係睇相頭玩 hifi好難搞喎
回復

回復

bigpun1975 發表於 2019-5-28 08:29
呢部啦,樣靚身材正

https://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=129798&extra=page% ...

Pm我價錢可以嗎? 呢部樣靚身材正. 之前都有睇過資料.

其實804D係咪屬於對聲音都幾敏感? 夾d順滑d嘅amp會比較適合?

我比較喜歡聽d 80 90年代嘅流行歌 同現代嘅英文歌 adele beyonce Bruno Mars ed sheeran呢類
回復

hscar 發表於 2019-5-28 08:41
Pm我價錢可以嗎? 呢部樣靚身材正. 之前都有睇過資料.

其實804D係咪屬於對聲音都幾敏感? 夾d順滑d嘅am ...

我再 whatsapp你,不如你另開新帖再問,咁可以收納多D意見
回復

bigpun1975 發表於 2019-5-28 08:45
我再 whatsapp你,不如你另開新帖再問,咁可以收納多D意見

聽你咁講一講都開始猶豫. 我都好辛苦先R到6-7萬budget 去買合拼機. 忽然間攞部10萬級嘅黎引誘人正係好鬼衰. 人生漫漫長路.好喇 又再儲多少少先入手. 到時可以考慮soulution 330或者Nagra classic int
回復

hscar 發表於 2019-5-28 13:17
聽你咁講一講都開始猶豫. 我都好辛苦先R到6-7萬budget 去買合拼機. 忽然間攞部10萬級嘅黎引誘人正係好鬼 ...

永遠你上 Hiendy問野一定係咁架啦
回復

條Sigma HC 真係癡線架. 再次重新擺位由player轉去插denon 合拼amp. 聲畫再次提升. 提升%我真係唔識計. 睇1080p嘅戲畫面都有4k 咁清晰細緻. 難怪咁多師兄都不經意推介.
回復

呢排天氣咁差,凍凍地得一條蛇食蛇煲又邊夠食. 老虎都話不如買多一條煲大佢

評分

查看全部評分

回復