新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 7500martin

[喇叭線] 以往你聽到就是這樣的嗎?Dr. E -ML2喇叭線

金仔機欠缺速度,相信如DRE線材要速度有速度,一定夹金仔機。
回復

frankiechun 發表於 2019-6-11 15:03
Michael曾三次到訪我家,我也三次都購買了其產品,分別為Grid, EMI protecter, RCA, 及喇叭線,通常他會 ...

了解
果然天外有天、人外有人,有機會試下香港品牌Dr.E
回復

其實Dr E 有冇得借返屋企試呢?
回復

Sohappy 發表於 2019-6-11 22:03

好像有,可問問峰日。
回復

Sohappy 兄 你好, 我們有試線服務的,如有興趣可以直接我, 69961966  Gary
回復

frankiechun 發表於 2019-6-11 22:28
好像有,可問問峰日。

Hello Frankie 兄, 我們有借線試聽服務架
回復

遲D上黎俱樂部都有得聽
回復

7500martin 發表於 2019-6-11 15:33
傻啦! 有懷疑係啱!! 音響世界就係太多尼D美麗謊言!! 吾貴就吾 HiEnd!! 鬼佬就一定高人一等!! 我自己就愈 ...

馬田兄講真你係高產量寫手,為人厚道又一定唔會直斥人為術士,哪我地一般讀者又如何分別邊d係真堅、邊d係假流呢?
回復

mahi 發表於 2019-6-12 23:41
馬田兄講真你係高產量寫手,為人厚道又一定唔會直斥人為術士,哪我地一般讀者又如何分別邊d係真堅、邊d係 ...

師兄! 言重了! 老實講, 音響真係好個人! 因此好難講錯與對! 在我而言, 音響更似是一個過程, 在這個過程中,經歷不同,對音響亦有不同的需求! 今日你可以話嗰啲係老千伏貨, 但昨日可能你認為不可多得的珍品! 因此音響始終都係和自己個人對音樂修養(和取向)有莫大的關係, 但每人對音樂認知又會有不同, 得出結果自會不同! 因此在我的立場,我只是盡量告知產品的特質! 產品是否名牌,對此興趣不大! 至於二手價值,更加不在我討論範圍之內! 太多顧慮和考慮,只會削弱了玩音響的樂趣。
回復

mahi 發表於 2019-6-12 23:41
馬田兄講真你係高產量寫手,為人厚道又一定唔會直斥人為術士,哪我地一般讀者又如何分別邊d係真堅、邊d係 ...

想再補充多一些, 就算我覺得真係堅, 可能又和你的取向不同, 因此我想HiEndy 俱樂部的成立, 或者可以幫助大家在一個較為公平的場合上試聽, 來得出若干印象, 當然如果可以拿回家中試聽就更好啦!
回復

7500martin 發表於 2019-6-13 07:20
師兄! 言重了! 老實講, 音響真係好個人! 因此好難講錯與對! 在我而言, 音響更似是一個過程, 在這個過 ...

都係㗎,玩hifi「今天的我打倒昨日的我」都經常發生係我身上!慢慢地自己都唔信自己!
回復

mahi 發表於 2019-6-13 15:47
都係㗎,玩hifi「今天的我打倒昨日的我」都經常發生係我身上!慢慢地自己都唔信自己! ...

最緊要懂得喺過程中學習啫!
回復

fungyataudio 發表於 2019-6-12 11:51
Sohappy 兄 你好, 我們有試線服務的,如有興趣可以直接我, 69961966  Gary

請問峰日可否借到已煲好的喇叭線,2米左右。
回復

tarantino 發表於 2019-6-14 12:25
請問峰日可否借到已煲好的喇叭線,2米左右。

Hello Tarantino 兄, 多謝你對Dr.E 有興趣先, 喇叭缐長度只有3M和5M ,有興趣可以直接聯繫我 69961966
回復