新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5723|回復: 16

[官方活動] [唔駛報名] 星期四活動: 喇叭擺位與線材特性研習班

對AUDIO PHYSIC CARDEAS PLUS已到左一個月, 當然你話煲透就一定無可能啦, 但都有七八成了. 係時侯要幫佢擺個靚位了.

但係我自己一個擺位又好鬼悶, 好想搵埋你地一齊黎同我擺. 唔知你地邊個有興趣有時間上黎一齊玩呢?

當然我都會分享一D好簡單既擺位理論比大家, 或者你地又有唔同既擺位方法, 大家到時就可以交流下心得.

示範器材:

WEISS DAC501
VIOLA CHORALE
AP Cardeas plus

線材方面, 我打算用晒GOTHAM擺位, 之後再加番D 靚線. 等大家可以了解多D不同線材既特性.

喇叭線 - ARGENTO FLOW
電源線 - STEALTH V10SE, V18 DIGITAL, ARGENTO FLOW. VIRID PLATINUM PC
訊號線 - ARGENTO FLOW, VIRID PLATINUM XLR

咁多野玩, 我諗你地點都會抽空上黎幫手搬喇叭, 換線材掛.

約定你地今個星期四, 即係後日, 19:30 自己上黎俱樂部搵我啦.
星期四未能出席... 夾0岩時間一定上黎吸下 2 channels 毒
回復

用哂Gotham缐材擺位好正路
回復

有興趣呀!可能會遲少少到
回復

我有興趣, 有冇地址, 我未上過, 時間可否早一D
回復

vaccum 發表於 2019-7-3 11:41

在Google map 打Hiendy就有地址了
回復

vaccum 發表於 2019-7-3 11:41

早少少無問題, 你記得食埋飯呀, 因為可能玩到好夜
回復

issachar 發表於 2019-7-2 20:23
星期四未能出席... 夾0岩時間一定上黎吸下 2 channels 毒

你可以遲幾日先上黎啦
回復

擺位, 你係唔係硏究到一D新技術或秘方?
回復

Kastena 發表於 2019-7-3 13:47

唔係呀, 只係一些基本知識
回復

明白, 你個場噤正斗, 可以有排玩
回復

回復

Kastena 發表於 2019-7-3 13:47

等我今日換晒D GOTHAM線材先
回復

辛苦哂,可惜明天有事未能出席,唯有等下次
回復

LHHC 發表於 2019-7-3 22:11
辛苦哂,可惜明天有事未能出席,唯有等下次

唔唔緊要, 下星期又有新玩具
回復

鎗王今次用甚麼方法擺位? 唔知今晚大陸回來來唔來得切上來
回復

t1174 發表於 2019-7-4 09:08
鎗王今次用甚麼方法擺位? 唔知今晚大陸回來來唔來得切上來

都係基本知識

不過你地唔郁, 只係聽聲就可以。
回復