新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: tswchung

[請教] Goldmund 37S Nextgen II Preamplifer

AS881 發表於 2019-7-15 17:16
Goldmund 機係—代差過—代! 最好聲的時間已過! 現在hiend 牌子已唔輪到佢了!

那現在推薦那些Hiend牌子?
回復

nicktam 發表於 2019-7-16 00:30

越貴越靚聲。  
回復

racewong 發表於 2019-7-14 11:59
嘩, 另一台超級合併

個590 nextgen D聲真係唔差喎,推我大佬對陳年Dyna Facette佢推到喎,D聲仲好好,結果比我大佬搬走左!
買之前試聽過佢推Stenheim Alumine Three唔錯!

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2019-7-15 17:16
Goldmund 機係—代差過—代! 最好聲的時間已過! 現在hiend 牌子已唔輪到佢了!

哦!係呀!但我都係揀左Goldmund,我信我對耳多D
回復

nicktam 發表於 2019-7-16 00:30

我會揀soulution,-代比一代靚,同goldmund 剛相反!
回復

AS881 發表於 2019-7-16 00:54
我會揀soulution,-代比一代靚,同goldmund 剛相反!

新一代7系的確令人耳目一新,小弟由不喜歡 Soulution 變成喜歡!
回復

tst123 發表於 2019-7-16 08:50
新一代7系的確令人耳目一新,小弟由不喜歡 Soulution 變成喜歡!

525+511都好好聲。

可以話新一代Soulution真係進步左好多
回復

racewong 發表於 2019-7-16 12:19
525+511都好好聲。

可以話新一代Soulution真係進步左好多

這個很認同!
回復

你係時侯要搵東哥UPGRADE部前級了.
回復

Goldmund...愈出愈貴,窮L底,玩唔起啦,
都係留返畀無限金錢嘅国內大款燒友玩啦
回復

tst123 發表於 2019-7-16 08:50

回復

racewong 發表於 2019-7-16 14:26
你係時侯要搵東哥UPGRADE部前級了.

聽過525配511,真的好好
不過,520對我來說已經係極限,因為仲要食多幾年樹皮
回復

tswchung 發表於 2019-7-16 00:38
個590 nextgen D聲真係唔差喎,推我大佬對陳年Dyna Facette佢推到喎,D聲仲好好,結果比我大佬搬走左!
...

陳年Facette与Consequence個人認為才是值得玩的DYNA。  
回復

dekiller 發表於 2019-7-16 18:08
陳年Facette与Consequence個人認為才是值得玩的DYNA。

Consequence 仍小弟少年夢想之一,比 另一Dream Speaker B&W 801 更高不可攀.

評分

查看全部評分

回復

haha12 發表於 2019-7-16 21:31
Consequence 仍小弟少年夢想之一,比 另一Dream Speaker B&W 801 更高不可攀.  ...

講起Consequence, 我突然諗廿幾三十年前,我同大佬去阿二以前係波鞋街個地鋪試過,當時仲用緊已經係香港失傳左既Amp (Thersold)去推!  
回復

有熟高文產品的師兄知道高文goldmund nextgen的一代跟二代差別在哪裡?
從外表跟產品標示都看不出來如何分別??
回復