新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2922|回復: 18

[影評] (紅潮風暴)...BD實物圖

今晚冇特別有性趣既碟租,所以唔駛講野今晚開封隻減價正碟睇下...唔駛多介紹(紅潮風暴)到!!
BD & AV 423.jpg
BD & AV 425.jpg
BD & AV 424.jpg
睇到ch.16....有d眼訓,明天繼續
回復

個人意見~
呢套係史上唯一九成齋TALK一成動作都做到緊湊十足既戲,劇本應記一功冇走雞。
而導演東尼史葛亦好像永遠唔會令人失望,例如近年貌似B片的[鏢火],一樣拍倒好好睇睇。
回復

我喺日本買咗返唻, 好在冇入錯貨啫.
回復

個人意見~
呢套係史上唯一九成齋TALK一成動作都做到緊湊十足既戲,劇本應記一功冇走雞。
而導演東尼史葛亦 ...
datacoma 發表於 2010-8-10 18:00

呢套同埋(追擊赤色十月)講真確係好野黎....
回復

呢套同埋(追擊赤色十月)講真確係好野黎....
xlarge 發表於 2010-8-10 20:38

嗯!當年兩大高手尊麥狄倫VS東尼史葛,兩套潛艇片可謂各有千秋,一時佳話。
回復

呢套的確係好嘢黎架
回復

今晚繼續下半場先...
回復

睇晒....又重溫左一次真係精彩!夠張力!!
全片畫質算得上優良,只間中有輕微白點,不算嚴重..ok收貨.
音效,ch.15/ch.18發射魚雷爆炸,配樂都好得....
回復

呢套的確係好嘢黎x2
回復

我喺日本買咗返唻, 好在冇入錯貨啫.
nwwedmond 發表於 2010-8-10 18:10

入咗咩嘢 ?? 快 d 報告 ~~ !!
回復

呢套的確係好嘢黎 x 3
回復

紅潮風暴,赤色十月,u571,叛艦雄心
係我同我老婆最愛既潛艇片
回復

叛艦雄心??
回復

叛艦雄心??
pinkhung 發表於 2010-8-12 01:36

無之前果三套感正,但都唔算好差
回復

入咗咩嘢 ?? 快 d 報告 ~~ !!
kleehkg 發表於 2010-8-12 01:09

雷霆救兵 (以0.084計, 約HK$370.00, DTS HD MA有中文字幕)
喇叭書院 (Dolby TrueHD 5.1 但只得日文或英文字幕)
紅潮風暴, 石破天驚, 極速60秒 & Final Cut(夏里遜福演但唔知咩中文戲名) (全部係舊片, 有中文字幕但只得PCM / Dolby Digital 5.1)
回復

雷霆救兵 (以0.084計, 約HK$370.00, DTS HD MA有中文字幕)
喇叭書院 (Dolby TrueHD 5.1 但只得日文或英文 ...
nwwedmond 發表於 2010-8-12 12:56

咁少 ? 有冇入 CD 先 ?
回復

Final Cut(夏里遜福演但唔知咩中文戲名)
nwwedmond 發表於 2010-8-12 12:56

如果係福伯做既;我估你講既應該係1982年由列尼史葛所拍既2020(BLADE RUNNER)。
而THE FINAL CUT只係其後一個重新剪接後再上畫既版本。

個人黎講,2020先係列尼史葛最經典(帝國同黑鷹果D都唔係),呢套戲對後來所有科幻片可謂影響最深。
記得當年甚至有學校老師帶住成班學生入場睇,咁就真係唔係單純MOVIE咁簡單。
這是一套借超強科幻觀來包裝著一個值得人性反思要學懂愛惜與感恩的故事 ~ 死前必睇既上神檯之作。

補充~ 其實又真係有另一套電影叫FINAL CUT,不過就唔係福伯做,而係羅賓威廉士。

回復

明白晒, thanks datacoma兄.
回復