新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: AS881

[電源處理器] Stromtank 發電廠S1000

starhifi 發表於 2019-8-4 11:05
唔知這部重超過100磅用NCF插座made in Japan 3000W Izumi Denki電處同Stromtank有冇得抽? ...

有冇正面呀?
回復

圖中那個吧,大約是牛 Screenshot_20200118-194212_Chrome.jpg
回復

https://www.hiendy.com/hififorum ... 0906&highlight=出水隔離牛

我係屋企使過出水牛,掂過中村牛好多。

超過100磅重出水牛平Stromtank好多,如畢直有限用得過。

回復

一個是隔離牛, 一個是再生電, 兩樣做嘅唔同
回復

AS881 發表於 2020-1-19 04:18
一個是隔離牛, 一個是再生電, 兩樣做嘅唔同

中村牛我用咗幾日己放咗,冇料到唔夾我組合,出水牛有料到好多,用电池的再生电1050背景又克又静,不過细緻度1050又輸比出水牛
回復

跟業界懂技術的朋友聊天
說到Stromtank的作用
朋友只說了一句Stromtank一直強調電池dc的優點
殊不知現有器材都是吃220~240v ac
Stromtank內部還是要透過數碼線路振盪轉換成正旋波
這部份還是有轉換的失真跟數碼的干擾
所以比較正宗的作法還是要如ASR一樣ac儲能電池後,電池直接供dc給器材線路
回復

我呢D為興趣聽hi fi, 技術嘢真係冇乜水平
最緊要聽聱收貸

樓主有新分享就update下我地!  謝謝!

電池一般聽到幾耐(好似是否約2-3個小時), 之後是否允電幾耐先聽得?
回復

dingo 發表於 2020-4-8 17:40
我呢D為興趣聽hi fi, 技術嘢真係冇乜水平
最緊要聽聱收貸

我都係咁話!乜技術都唔識! 好聽耐用價錢接受就ok
回復