新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5274|回復: 5

[商戶廣告] JCAT NET ISOLATOR

剛到貨,早前問過JCAT/JPLAY老闆Marcin 如果已有JCAT FEMTO LAN Card 加這粒小玩意有沒有幫助?他堅定地說一定有! 下午試了Tidal, 感覺沒有未加前鬆容了些許,背景再黑些許。這粒東西應該對所有需要RJ45 LAN的設置有幫助例如NAS, Router, NUC, MAC, PC, SBC, Stremer…
安裝要多一條LAN線,但不一定需要兩條一樣,例如把最好的LAN cable連接在電腦與JCAT Net Isolator之間。歡迎各位親臨我們觀塘陳列室聽聽有和沒有這玩意的分別。
https://www.howenint.com/products/jcat-net-isolator

Best regards,
Dave
Tel/Wtsp: 57106193

評分

查看全部評分

我沒有以pc經network streaming聽tidal, source亦只係儲存在local harddisk, network的功能於小弟的音樂系統只是作為控制播放, 開頭我諗住Jcat net isolator應該唔會對我的系統有作用吧, 但代理Dave兄告之哩粒小玩意就算唔玩streaming都一樣有正面效果, isolator能夠有效阻隔電流嘅noise進入音響系統, 咁我見粒野唔係好貴就買黎玩下喇, Dave兄果然所言非虛, 聲音線條收得靚左, 分析力都有提升, 而寧靜度就更進一步, 我自己對坊間一d所謂乜乜isolator其實有保留, 好多時會為左換取寧靜度而犠牲左某d頻率及資料, 我自己就唔多接受嗰d怪怪嘅效果, 但哩件小玩意我暫時唔覺有上述缺點, 整體黎講成個音響系統都得到全面提升, 小小投資絕對值得付出!
仲有一個小小嘅貼士, 就係尾關isolator去pc lancard如果用audio grade嘅network線, 效果會再有所增強, 而因為我轉玩pc cas後而塵封左一排嘅Telegarnter MFP8 Gold II又再次大派用場, 雖然已冇玩network streaming, 但哩條好線我一直都唔捨得賣, 而家又再次重生, 正~ 都再次多謝Ben Sir嘅推介~~~

評分

查看全部評分

回復

mackee 發表於 2019-11-3 15:59
我沒有以pc經network streaming聽tidal, source亦只係儲存在local harddisk, network的功能於小弟的音樂系 ...

買隻試下都好咼

評分

查看全部評分

回復

go喇 佢嘅表現絕對超越佢嘅身價 可以上去Dave兄嘅工作室體驗一下

評分

查看全部評分

回復

mackee 發表於 2019-11-3 18:57
go喇 佢嘅表現絕對超越佢嘅身價 可以上去Dave兄嘅工作室體驗一下

好呀。     
回復

mackee 發表於 2019-11-3 18:57

Thank you very much! Very glad to hear you like this product. Thank you again for your support and patronage
回復