新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2385|回復: 3

[分享] 大阪買黑膠攻略?

雖然响日本好多名盤已經比人掃晒,尤其係古典,不過仍然有好多冷門少少又好聽嘅碟可以買,有啲 NM 質素只係500円已經有交易,我下面九套碟(11隻)合共只係港紙$567, 非常平!
至於有冇掃膠地圖呢?我可以話比你聽唔需要,如你身在大阪,你响日本橋(電電城)至道頓崛一帶上 Google map 再打 Vinyl, 已經夠你行一日有多,當然電電城又有好多野睇啦!

IMG_20190816_161346.jpg Screenshot_20190816_161451.jpg

日本買膠好過香港一千倍,選擇多價錢合理而且狀態有保證,黑膠友去日本玩點都要入啲貨。
回復

嚦嚦 發表於 2019-8-17 10:12
日本買膠好過香港一千倍,選擇多價錢合理而且狀態有保證,黑膠友去日本玩點都要入啲貨。
...

我唔入啦, 次次都聽唔晒
回復

嚦嚦 發表於 2019-8-17 10:12
...

我全部選 A grade 或 NM, 隻 EAGLES 同Rocky 同新冇分別,雙碟亦只係佰伍港纸
回復