新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: hanatan

[解碼器] 搵緊DAC 有無師兄介紹下北極星

hanatan 發表於 2019-12-3 09:50
我乜器材都冇 可以點試  依個北極星既dac直頭係盲狙...
只係計劃緊第一套入坑系統

Budget大約幾多, 我幫你諗諗?
回復

hanatan 發表於 2019-12-3 09:50
我乜器材都冇 可以點試  依個北極星既dac直頭係盲狙...
只係計劃緊第一套入坑系統

或者你得閒可以約時間上黎俱樂部, 我再慢慢毒你

Hiendy hotline: 65088000
回復

racewong 發表於 2019-12-3 18:05
或者你得閒可以約時間上黎俱樂部, 我再慢慢毒你

Hiendy hotline: 65088000 ...

是戒毒熱綫還是撒馬利亞會的?

回復

racewong 發表於 2019-12-3 10:33
Budget大約幾多, 我幫你諗諗?

喇叭想果幾對揀
機就預加埋2萬幾左右
電方面唔搞住 遲d再另外預錢搞電處火牛線

目前諗緊係咪揀北極星dac(盲狙猶豫)  到時帶上去夾機試喇叭 岩聽就埋單

另外rca想試下一隻台灣人既手工銀線 大概3千多d港紙
想問下如果rca依個價應該擺幾多筆直落喇叭線比較恰當
回復

hanatan 發表於 2019-12-3 22:45
喇叭想果幾對揀
機就預加埋2萬幾左右
電方面唔搞住 遲d再另外預錢搞電處火牛線

你確定左買咩機先啦。

如果用harbert, 建議你上去聽下膽機先決定, 因為膽機夾蝦爸乎會好夾。

至於線材, 可以試試本地品牌, 佢地都有借線服務, 試到啱聽為此。

好似威馬, Wilson等等線材都好高性價比。

俱樂部有得借線。
回復

睇怕全數交學費。多交幾次就會學精喇。

回復

racewong 發表於 2019-12-4 02:00
你確定左買咩機先啦。

咩機係指邊部合併/前後?
其實我本身就係依邊猶豫緊  初入坑連有咩選擇都唔知

本身打算分前後級 但我筆直得部份入門款揀
再睇下合併  以前既naim 5i夾harbeth好似唔錯 所以想試下5si 如果聽完唔收貨就再諗下有咩揀
dac就因為5si無先揀

試過rega elicit推db3 係唔錯
但harbeth開聲果下已經令我剔走左db3
rega同naim比又點睇? 不過class a都驚長開會快壞
回復

dekiller 發表於 2019-12-4 08:38
睇怕全數交學費。多交幾次就會學精喇。

學生仔得牛工打 一次學費都交唔起
睇怕都要等以後事業有成先有筆直向上學野升級
回復

KIMBER 8TC好似唔錯
回復