新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3967|回復: 10

[喇叭] FISCHER &FISCHER 石頭 BB

石頭 BB  
視聽展見識過,極平價錢但有好表現
回復

呢對野成日有人話平又話好聲,其實不過比佢第一觀感嚇親
諗真D其實呢對野價錢,聲音都係唔抵玩
份分音拆咗出黎你返到屋企就好樣衰
一吋長一吋強唔係冇道理,我敢講買得既通常都冇聽過同價位D喇叭
隻喇叭可以稱得上好聲既,係唔抵玩
講抵玩果班真係要去問清楚價錢同聽多次
回復

喇叭後面線和補品可能貴過隻本身喇叭
回復

音響展個對駁siltech喇叭線d聲真係恰如其名,硬過石頭
回復

lokki 發表於 2019-12-16 01:57
呢對野成日有人話平又話好聲,其實不過比佢第一觀感嚇親
諗真D其實呢對野價錢,聲音都係唔抵玩
份分音拆咗出 ...

外國德文網標價 3400歐元,低立反射都只得86db靈敏度仲要是4ohms,要用200Wx2的機去推
回復

依對真係有驚喜喎
回復

hksarac 發表於 2019-12-16 11:30
外國德文網標價 3400歐元,低立反射都只得86db靈敏度仲要是4ohms,要用200Wx2的機去推 ...

俾得起3400歐元買小喇叭, 大把好選擇, 有排都未輪到呢對石頭.
回復

banjo 發表於 2019-12-16 19:00
俾得起3400歐元買小喇叭, 大把好選擇, 有排都未輪到呢對石頭.

我聽過又唔錯喎. 點解唔係太多人鐘意佢呢?
回復

racewong 發表於 2019-12-16 19:06
我聽過又唔錯喎. 點解唔係太多人鐘意佢呢?

如果價錢撳低啲, 可能會攞返啲分.
回復

一件商品好不好,一定和價格有關係,好的表現的東西太多了,關鍵是性價比如何,就是橫向對比其他同價或差不多價格的items做比較,才有意義,單是聽一件商品,好難畫抵吾抵。
回復