新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5869|回復: 1

[分享] 加入系統 Olympus OM-D E-M5 Mark II

無睇錯,係Olympus OM-D E-M5 Mark II 並不是 Mark III,雖然係是睇了Mark III 介紹才加添一套O記輕便系統,但買佢嘅原因就是性價比,機連一支2.8大光圈標準鏡都只係幾千蚊,因為目的是希望有一部可以使我經常帶出街嘅機,就算M4/3都唔緊要,而且在早年用過部EPL+P記20定焦個效果真係唔錯,O記的顏色來説是獨特,其他牌子代替唔到,況且依家O記在機身技術同功能方面都進步了很多,所以今次入手是無需點考慮

另外,講輕便又點可以唔用餅鏡,影 snap shot 用支35焦距嘅鏡真係唔錯,其實又講性價比,佢支17.2 Pro真係低玩,不過論size 又同支12-40差唔多,而又係以餅鏡為目標,所以入手支17 1.8
UPS2019-11-24 Olympus E-M5II 009.JPG
UPS2019-11-24 Olympus E-M5II 010.JPG
2019-12-19 Olympus 17.8 07.jpg
UPS2019-12-19 Olympus 17.8 01.JPG
UPS2019-12-19 Olympus 17.8 02.JPG
UPS2019-12-19 Olympus 17.8 03.JPG
回復