新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: issachar

[喇叭] 去完活動入手 XTZ Spirit 2

issachar 發表於 2020-1-8 13:13
蝸室黎.... 好失禮人... 又多雜物... 唔敢招呼各位版大呀...

細地方玩影音先係一個挑戰,男人老狗亂就梗啦,我都係咁... 度個期俾我單拖上嚟好嗎...
回復

係呀.....就離毒發身亡.......咁就吾駛玩囉
回復

hangshun 發表於 2020-1-8 19:38
係呀.....就離毒發身亡.......咁就吾駛玩囉

其實反而最想換中置先... 但係換得中置... 又冇理由仲用對 Wharfedale 前置... 然後一諗 $$$$$$ 就... 都係等下先啦
回復

pepsiman 發表於 2020-1-8 13:58
細地方玩影音先係一個挑戰,男人老狗亂就梗啦,我都係咁... 度個期俾我單拖上嚟好嗎...{:5_138: ...

好啦~   會唔會帶埋呀喼神過黎呀
回復

issachar 發表於 2020-1-8 21:04
好啦~   會唔會帶埋呀喼神過黎呀

回復

百事兄,不如攞埋條大蛇上去補補“呀媽吓”,呢位師兄話部3080唔夠力。
回復

請問Spirit 2 可否用作前置?
回復

mebone 發表於 2020-12-12 14:49
請問Spirit 2 可否用作前置?

可以,不過spirit 6 比較好

https://www.hiendymall.com/index ... arch=Xtz&page=2
回復

若聆聽環境大約11尺X11尺, 想玩5.1.2, 其他聲道有什麼介紹? THANKS
回復

mebone 發表於 2020-12-13 14:39
若聆聽環境大約11尺X11尺, 想玩5.1.2, 其他聲道有什麼介紹? THANKS

如果全掛牆,前面三隻可以 XTZ spirit 6, surround spirit 2, Atmos XTZ S2

或者surround 及 Atmos 都用 S2
回復

mebone 發表於 2020-12-13 14:39

https://www.hiendymall.com/index ... =128&search=Xtz
回復

bigpun1975 發表於 2020-12-13 16:29
https://www.hiendymall.com/index.php?route=product/product&product_id=128&search=Xtz

Subwoofer

https://www.hiendymall.com/index ... =125&search=Xtz
回復

現在surround 同atmos已取得批文,但前牆因裝修關係左右置不能掛牆,故會用2ch 的座地喇叭取代,中置匹配又頭痛了....希望可用10k內推介人聲好一點的中置,打算橫放,高度8吋.

多謝大家
回復

想由5.1upgrade 到7.1.4
可同時可玩 一齊玩到dolby atoms
和 aruo-3D
吾知加多幾个喇叭
有甚麼xtz喇叭推介

不過
FH & TM  
唔知 S2 定 Spirit 2 ??

回復

nglsimon 發表於 2021-3-1 18:59
和 aruo-3D

Top middle 要S2 呀
回復

thk,

FH speaker ..??
回復

FH Spirit 2 會易安裝D
回復

nglsimon 發表於 2021-3-1 18:59
和 aruo-3D

你用緊咩amp?之前同威廉sir搞影音研究所時,佢利用FH及RH玩齊四種制式,可以參考以下連結
https://www.hiendy.com/hififorum ... read&tid=129671
論靚仔加易安裝,當然S2最好,但論音效,Spirit 2比S2好...
回復

我用四隻S2 做FH 同TR, 一對Spirit 2 倣後置。百事佬講得啱,S2 比Spirit 2 安裝容易,尢其天芯位,但用FH 玩Atmos 始終唔及TF。
回復

wallwong 發表於 2021-3-5 13:16
我用四隻S2 做FH 同TR, 一對Spirit 2 倣後置。百事佬講得啱,S2 比Spirit 2 安裝容易,尢其天芯位,但用FH ...

係架,但係可以兼容多D制式
回復