新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5286|回復: 10

[合併擴音機] 【 Dolby Atmos Height Virtualizer 】 SC-LX704 9.2聲道網絡影音擴音機

想玩 Dolby Atmos (杜比全景聲) ,其實門檻唔高,只要一對喇叭加一隻超低音,再加一部 SC-LX704 9.2聲道網絡影音擴音機,如此簡單。內置 Dolby Atmos Height Virtualizer 技術,以及高速處理器,即可以模擬出上空及環繞聲道。只要開啟功能,無論你只有 2.1 或是 3.1 聲道,都即時變成 3D 立體聲音效,包容感全面補完。就算日後想升級上空及環繞聲道喇叭,亦一樣無難度。

再配合 Pioneer UDP-LX500 及 UDP-LX800 4K UHD 藍光影碟播放機,更可以透過 PQLS 訊號精準鎖定技術,盡享最強影音表現。

了解產品: https://pomahk.info/Pioneer_SC-LX704

評分

查看全部評分

吾知呢個功能,如果本身已經7.1 聲道,可否使用?
回復

marco 發表於 2020-1-10 14:22

我記得上次示範過,一樣玩到

評分

查看全部評分

回復

如果玩到都吾錯,吾係個個都可以頭頂裝喇叭吾知部大佬904幾時到呢
回復

marco 發表於 2020-1-10 15:36
如果玩到都吾錯,吾係個個都可以頭頂裝喇叭吾知部大佬904幾時到呢 ...

我問下。     
回復

marco 發表於 2020-1-10 15:36
如果玩到都吾錯,吾係個個都可以頭頂裝喇叭吾知部大佬904幾時到呢 ...

只係收到話新年後。     
回復

marco 發表於 2020-1-10 14:22

可以架...
回復

bigpun1975 發表於 2020-1-10 16:18
只係收到話新年後。

如果有試聽就好啦,thank you
回復

呢樣真係吾錯 吾洗比老細話頭頂有幾舊野
回復

天龍 6500有冇呢個功能呢?
回復

xbox360 發表於 2020-1-11 12:25
天龍 6500有冇呢個功能呢?

這是前年型號,是不支持 Dolby Height Virtualizer ,但支持 DTS:Virtual X ...
用得6500當然是玩真天空喇叭啦...
現是支持雙 Virtual Height 是AVRX3600H型號...
回復