新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: flyingpig1355

[線材] 新年去辦年貨 Siltech 35yrs Anniversary Princess XLR 平衡線

hscar 發表於 2020-1-19 11:15
蕭毒不能解. 今個月開佐第四盒. 入多佐對35週年喇叭線

CHing, 我都有意買呢條siltech 喇叭線呀!可否PM 我幾$同係邊度買?謝謝
回復

Hfong 發表於 2020-1-21 01:40
CHing, 我都有意買呢條siltech 喇叭線呀!可否PM 我幾$同係邊度買?謝謝

我一年前同別超買35th喇叭線49K, 1m 訊号線$19800, 1.5m讯号線$27900. 相信如買水貨會平好多。

回復

MM622 發表於 2020-1-20 16:16
聞說呢對Siltech 35週年聲音同其它Siltech 型號有好大分別, 有冇報告可以分享? thx ...

35th声音好清好通透好有層次低频較削毫冇蕭味,不過如夾薄声組合就麻麻,公主至双皇充滿蕭味較甜較有音樂感,不過和同價公主比,35th連贯性較好,但我借過35th訊号和喇叭線比幾位朋友试,五位都唔會考慮35th嫌它太清只有一位入手,而有3位則入同價公主,而我最近亦入了一條公主。

不過玩Siltech起碼玩到Royal Signature先感到蕭味個種貴氣,用過550和770訊号和喇叭線都感觉唔到種蕭味嘅吸引,自從用過双皇就發覺Siltech好musical.

回復

Ching, 想同下35週年 XLR 同喇叭線幾錢,可否 PM
回復

Ching, 想同下35週年 XLR 同喇叭線幾錢,可否 PM
回復

回復

racewong 發表於 2020-1-19 10:39
真係好多師兄中簫毒。

反而佢老婆水晶晶就少人玩。

這條三皇超毒,一蚊走還比朋友真令人念念不忘,成個星期都冇心機用番35th開機

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2020-1-21 23:06
35th声音好清好通透好有層次低频較削毫冇蕭味,不過如夾薄声組合就麻麻,公主至双皇充滿蕭味較甜較有音樂 ...

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2020-1-21 23:06
35th声音好清好通透好有層次低频較削毫冇蕭味,不過如夾薄声組合就麻麻,公主至双皇充滿蕭味較甜較有音樂 ...

師兄:你用咗幾多siltech,因为我都用金仔,已经入手35週年电線同喇叭線,想入埋公主又怕多得滞。
回復

starhifi 發表於 2020-1-22 07:46
這條三皇超毒,一蚊走還比朋友真令人念念不忘,成個星期都冇心機用番35th開機 ...

你唔去死? 三皇冠話晒都係現今最頂級線材之一.

你自毒, 無人救到你喎
回復

VW.R36 發表於 2020-1-22 10:32
師兄:你用咗幾多siltech,因为我都用金仔,已经入手35週年电線同喇叭線,想入埋公主又怕多得滞。 ...

除咗條Tiglon 2000A和Nebula Plus电源線外,其餘都是35th和Royal Signature系列
回復

racewong 發表於 2020-1-22 13:08

你自毒, 無人救到你喎  ...

都死唔去,家訪和借線使真好毒
回復

starhifi 發表於 2020-1-22 20:42
都死唔去,家訪和借線使真好毒

你依家知道我測試咁多線, 並唔係一件樂事
回復

vhs眼中不是樂事,是日常事

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2020-1-22 20:41
除咗條Tiglon 2000A和Nebula Plus电源線外,其餘都是35th和Royal Signature系列

請問前去後用乜嘢線.
回復

VW.R36 發表於 2020-1-23 00:49
請問前去後用乜嘢線.

之前770i前去後,現改公主前去後,我使過用2條35th周年訊号線音色較薄太清,因對喇叭陶瓷單元音色都係好清用太多35th唔夾,但一用公主唔用35th和770i己厚声好多,但一使3皇雖然三皇似35th乜蕭味,但整套组合表现十级跳,好有音樂感能量感連陶瓷單元個低音都好埋身好有層次。

相信用幾多條35th要睇你用乜喇叭,之前因冇機會借到公主所以先買哂35th訊号和喇叭線,但全部用哂35th肯定唔夾金仔配Marten

仲有,如用金仔就唔好買陶瓷單元喇叭,雖然marten係好喇叭,但2者唔夾8字,係我到用到C3850用哂贵線都唔好声。

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2020-1-23 07:44
之前770i前去後,現改公主前去後,我使過用2條35th周年訊号線音色較薄太清,因對喇叭陶瓷單元音色都係好 ...

唔該師兄  用緊804D3 ,請問有冇比較過Princess 同 Queen差幾多,另3皇冠幾錢?

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2020-1-22 13:08

你自毒, 無人救到你喎  ...

評分

查看全部評分

回復

Sa683s 發表於 2020-1-22 22:41
vhs眼中不是樂事,是日常事

評分

查看全部評分

回復

回復