新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6622|回復: 11

[電源處理器] HONDA LiB-AID E500

Big Hit Battery Drive for Music
https://www.honda.co.jp/battery/music/

評分

查看全部評分

100v 下都只有300W.....太小了吧
回復

這不是説笑的, 是有 Stereo Sound review 的 :
https://www.google.com/amp/s/onl ... jp/_amp/as/17318524

可惜似是 limited edition, 只造 200件, 只供日本本土市場。
回復

外型醒神
回復

呢類電池儲電器外國已經有好多,主要給露營及家居停電使用。
容量及價格都優勝過Honda這部。
回復

嚦嚦 發表於 2020-1-19 10:21
容量及價格都優勝過Honda這部。 ...

但依部造功真係幾靚
回復

嚦嚦 發表於 2020-1-19 10:21
容量及價格都優勝過Honda這部。 ...

係啊!唔記得係 positive feedback 定 whathifi 邊度睇到幾次有舊野,牌子叫 Goal Zero Yeti 嘅户外電池,D 友都話好正
回復

racewong 發表於 2020-1-19 10:36
但依部造功真係幾靚

好似係膠殼咋,其實呢啲儲電器主要用嚟露營用,部部差唔多。
鬼佬啲大容量機個樣仲pro。
回復

香港的話,旺角星際見過一個220v 的巨型大尿袋,不過那是比人玩航拍用,我個人想電的質素大約不是比音響用吧。多少音響不是只是電就ok.
回復

呢件香港用唔到, 吾係100V問題, 而係鋰電容量太大带唔到上機, hand carry 都唔得, 否則我已買咗呢隻, 家用版只係HiFi 版的幾份-價錢!
-樣的東西, 只係插座, 物料有分別! 呢D就係家電及音響用嘅分便。
回復

AS881 發表於 2020-1-22 13:40
呢件香港用唔到, 吾係100V問題, 而係鋰電容量太大带唔到上機, hand carry 都唔得, 否則我已買咗呢隻, 家用 ...

You may consider asking Fedex/UPS etc.
If batteries are discharged, they are safe to carry.  You may consult with airlines in advance.   
回復

tsqaure 發表於 2020-1-23 01:50
You may consider asking Fedex/UPS etc.
If batteries are discharged, they are safe to carry.  You m ...

Yes checked from website already. Capacity larger than we can carry on plane.
回復