新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5844|回復: 14

[CAS] 解碼大PK

在市場上-直想買部又要有Radio,又要有Tidal,Quobz 等的streamer,嘅要靚仔又要唔好太貴,似乎都無乜可揀!揾咗好耐都未能落實, 直至佢嘅出現!咁件事就完了! -開始最吸引我的是手工,意國的手工的確唔錯! 鋁殼拉絲表面亦夠光滑,邊位全沒介手感覺, 再加上見到它們有龐大陣形的膽輸出機種就很難抗拒了! 我承認我是個很old school的人,見到大水塘大電容陣還會亢奮非常,和-般現在買解碼會喜歡睇spec,睇科技的截然不同!廠方其實預你條path會一路跟落去,主機之外還預你會配置它們的外置Tube output stage, 及power supply, 這樣一門三傑便做就了膽石混種的強大streamer + dac 了! 至於膽輸出型号共有分6膽及12膽的2款,電源方面也可再用上PSU-1000/1250 電源, 能儲齊一門三傑對我來講應該就有排我玩了!
在Gold note 還未到前,已問友人借來了現在正打得火熱的梅聽了幾天了, 聲音不用說了!無論密度場面分析力都遠勝我在用的泉幾條街, 以致Gold note到貨後-直逃避,遲遲不敢開箱, 可知道在同系統同地方下PK是很殘忍的.... 不過最後Gold note 我還是要開了.....結果(後續) 也比D時間大家熱下身吧~

評分

查看全部評分

Streaming dac + valve pre。好唔公平啫。
回復

師兄 gold note a3xl 喇叭我用緊絕對好嘢,但係佢嘅合併機我未用過但我相絕對係好嘢。
回復

dekiller 發表於 2020-1-19 20:24
Streaming dac + valve pre。好唔公平啫。

冇valve, 另購的, 我重未有
回復

Gold note a3xl 喇叭我用緊絕對係好嘢,但係佢的合併這個未用過但相信都唔會差。
回復

KelvinLiu@FB 發表於 2020-1-19 20:35
師兄 gold note a3xl 喇叭我用緊絕對好嘢,但係佢嘅合併機我未用過但我相絕對係好嘢。 ...

佢部合併又係好重料!
你呢對側邊有暗花的好靚呀~
回復

回復

第日如果有機會升級我都想換gold note座地喇叭。
回復

我一直想知道gold note ds 1000 得唔得,自己用緊ds10,期待師兄包膠
回復

師兄, 請問最近試成點呢?
回復

TChan 發表於 2020-2-8 21:55
師兄, 請問最近試成點呢?

邊有咁易寫吖。所以要明白餅主唔易做。寫手唔好撈。

回復

dekiller 發表於 2020-2-9 11:05
邊有咁易寫吖。所以要明白餅主唔易做。寫手唔好撈。

要唔得罪任何人之餘, 又要大家明白...
回復

racewong 發表於 2020-2-9 15:10
要唔得罪任何人之餘, 又要大家明白...

這叫做人新抱甚艱難

回復

dekiller 發表於 2020-2-9 17:45
這叫做人新抱甚艱難

失都仲係學習緊D技巧
回復

有D緊張
回復