新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12025|回復: 27

[電源線] Argento SMR or Extreme Edition or Siltech Triple Crown?

有冇師兄用過以上電源線?特性如何比較?
好毒呀, 唔好試呀。

一定中毒
回復

Argento EE我只聽過RCA.

當年我仲用緊金仔。 但已經比佢毒死左。

好在果時銀包乾硬化, 否則已據為己有。
回復

可以考慮埋Schnerzinger extreme 3000/5000
真實自然流露 用後整個舞台出晒黎
回復

Siltech Triple Crown

Argento sounds not so extraordinary as the media says.
回復

2條都有幸聽過,不過就沒有同場比拼。
回復

Argento EE 超級好聲
回復

alanlovedog 發表於 2020-2-5 07:25
Argento EE 超級好聲

師兄用是電源,訊號或是喇叭線?
聲底性格是怎樣呢?聽說是超自然流暢,音樂感特別出眾
回復

racewong 發表於 2020-2-4 18:27
Argento EE我只聽過RCA.

當年我仲用緊金仔。 但已經比佢毒死左。

版主大人,點毒先? 講多點得唔得呀
這間高級線廠唔係好做宣傳,二手又唔多
但係啲用家個個話好正......
回復

Leslie8 發表於 2020-2-5 09:10
但係啲 ...

Buy them all
回復

Leslie8 發表於 2020-2-5 09:10
但係啲 ...

基本上依個價位既線材, 都做到晒現今音響音效的所有要求.

當年試聽EE RCA (記住十年前係仲未有三皇冠), 質感密度係高到一個點, 背境超黑. 至於佢既聲音取向, 我會話佢係偏向斯文, 聽古典靚聲到不得了.
回復

Leslie8 發表於 2020-2-5 08:55
師兄用是電源,訊號或是喇叭線?
聲底性格是怎樣呢?聽說是超自然流暢,音樂感特別出眾  ...

Leslie CHing, 對不起令你誤會, 我只是家訪時聽過, 小弟只是用緊 Dalby Ode Grande
回復

alanlovedog 發表於 2020-2-6 10:40
Leslie CHing, 對不起令你誤會, 我只是家訪時聽過, 小弟只是用緊 Dalby Ode Grande  ...

Alan 兄,不要緊,小弟只是想了解他們的聲底與質素。
回復

racewong 發表於 2020-2-5 17:33
基本上依個價位既線材, 都做到晒現今音響音效的所有要求.

當年試聽EE RCA (記住十年前係仲未有三皇冠), ...

Extreme Edition 是Argento 旗艦,很多隱世高手使用。
版主真係有福
回復

回復

Leslie8 發表於 2020-2-7 01:17
Extreme Edition 是Argento 旗艦,很多隱世高手使用。
版主真係有福

Lamm 起香港都算好稀有。
回復

三文魚腩 發表於 2020-2-7 11:27
Lamm 起香港都算好稀有。

Lamm 真係幾靚聲?
回復

Leslie8 發表於 2020-2-7 12:14
Lamm 真係幾靚聲?

我期實未聽過
回復

用Argento EE比較三皇冠,我即時放棄後者,Argento EE 是新線。三皇冠是舊的。

評分

查看全部評分

回復

betta 發表於 2020-2-7 17:16
用Argento EE比較三皇冠,我即時放棄後者,Argento EE 是新線。三皇冠是舊的。

Betta 兄, 可唔可以講下同三皇冠比有什麼分別呢?相信去到這個價格都不會一方完勝另一方。想聽聽Argento 在那方面優勝過Siltech 呢?
回復