新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: jan_ng2001

[合併擴音機] 揾Amp夾ProAc 1sc,最終揾老麥(43#樓,一闊三大聽後感)

两皮幾望下部 roksan blak int.amp,一個被香港人忽略嘅牌子,我個人好 like 佢把聲,又吾係天價!

回復

特價5字尾
回復

咁点解唔去馬呀?
回復

之前585有特價,5802都減?
回復

bigpun1975 發表於 2020-3-15 00:38
之前585有特價,5802都減?

師兄你講一講,我可能睇錯型號,因為部機好厚身,但係個價就無睇錯5字尾,個amp連埋DAC
回復

jan_ng2001 發表於 2020-3-15 11:04
師兄你講一講,我可能睇錯型號,因為部機好厚身,但係個價就無睇錯5字尾,個amp連埋DAC ...

快D上去!!!
回復

係呢部喇,呢部好好聲,但係如果佢同Diablo120或者金嗓子E480係唔係同級數呢?如果佢同simaudio Moon 600i v2 又應該點揀呢?
回復

Moon 700i, 一部到位
回復

jan_ng2001 發表於 2020-3-15 16:41
係呢部喇,呢部好好聲,但係如果佢同Diablo120或者金嗓子E480係唔係同級數呢?如果佢同simaudio Moon 600 ...

始終呢部 mark 仔係十萬級機種,要同其他三部比唔公平,另外仲有埋 DAC 解碼,可以玩埋 CAS, 另外三部更加冇得比,放心去馬啦
回復

mark 仔 585 是display 嗎?
回復

Ronald1234 發表於 2020-3-16 14:10
mark 仔 585 是display 嗎?

以我所知有全新。   
回復

可以做免息分期咁正?師兄你喺邊度揾到呢個post㗎?我去問嘅時候又話冇免息分期
回復

jan_ng2001 發表於 2020-3-16 17:33
可以做免息分期咁正?師兄你喺邊度揾到呢個post㗎?我去問嘅時候又話冇免息分期 ...

Facebook 呀。   
回復

jan_ng2001 發表於 2020-3-16 17:33
可以做免息分期咁正?師兄你喺邊度揾到呢個post㗎?我去問嘅時候又話冇免息分期 ...

https://www.facebook.com/852375894822556/posts/3304574786269309/
回復

終於試咗三隻價位同級數嘅細菠蘿120,金仔480,老麥7200,先講細菠蘿駁proac書架,嗌歌,好嘈,我聽咗一陣就覺得唔鍾意,未聽前,心裡已經有少少傾向貴豐,一心諗住咁多好評,聽完一定割喉放血就抬走,但係點聽都唔鍾意浸除,乜鬼嘢都播,最後聽完感覺聽咩都好嘈,我都唔係好接受呢個事實,最終失落地走,跟住走去聽金仔480駁sonus小座地,一開播女聲,好甜,好濕潤,好似上咗天堂,跟住繼續播男聲,結他等等,幾好,低音係有力,但係內斂有暗勁,中音動聽悅耳,但係同我之前聽Mark仔585又唔同,585有肉地啲,不過金仔都好聽,有音樂感,音場撐得好大有深度,深度多過細菠蘿,但係最後聽大棚嘢,就有少少亂亂地同少少少少腳軟,就係呢度搞到我未去到有即刻抬機走嘅衝動,跟住橫掂都係,試埋麥記7200啦,老實講,我從來冇諗過會睇麥記,因為諗住美國聲應該會粗聲,但係當一播啲歌(playlist同金仔一樣),我即刻要同麥記講對唔住,失覺晒,第一,唔粗聲,女聲冇金仔咁仙女feel,但係唔嚡,冇金仔咁濕潤,嗰吓我即刻覺得金仔份前級有料嚟,但係金仔多啲音染,跟住繼續攞麥記播,男聲,結他等等都好好,但係冇金仔咁深,咁闊,不過都非常工整,跟住去到大棚嘢,我就即時覺得佢贏金仔,件頭,件數,全部有形有相,低音亦唔係金仔咁內斂,亦唔係霸道,我覺得啱啱好。所以都依家都未考慮到用邊隻,我諗我要試埋luxman 509x先有最後答案,以上聽感評價,全部都係我自己個人口味及偏好。
回復

Why not trying Leben CS600X, Lab12 integre4
回復

麥記7200可以夾到proac 1sc ,我聽過.
回復

最終入咗MA7200,多謝各位師兄俾意見
回復

jan_ng2001 發表於 2020-3-20 22:27
最終入咗MA7200,多謝各位師兄俾意見

恭喜師兄抱得美人歸 , 藍眼睛真係好靚!!!
回復

大師,我試咗509x,有力,但係太清寡,唔啱我
回復