新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 18148|回復: 66

[電源處理器] 5萬以內電處有乜推介

各位師兄,最近最添加電處,預算範圍約 5萬以內,可插後級,請問有乜推介。
現有器材:喇叭 PMC Fact 8
              CD Luxman D-06u
              前級 Octave HP 300SE
              後級 Bryston

師兄你既組合同我都有啲相近, 我過年前買左b仔948, 好滿意! 我係陳列減價買, 依家就唔知實價, 即管問下代理吧!
另外你對依家聲有咩不滿意, 同埋電會唔會覺得好差? 因為948都唔係萬能電處!
回復

聽不同類型音響,個感覺都是一樣,我是用 Oyaide 拖板,所以想改用電處,B 仔 948 也想考慮,不知夾不夾及可否搭起放,因不夠位放入架
回復

以前用B948,幾個月前換了PS P15,動態明顯大咗。
如果想增強動態可以考慮理P15。
回復

Lightspeed reference, Sine Gateway2, DR. E
回復

師兄,三年唔想換機,個日本拖板又用咗好耐,後來揀了蛇王的Triton,極滿意,每粒音符都飽滿了,背景靜了,套器材好像昇了一級,效果都很滿意,之前未想過玩電處可以有這樣的音質提升,極力推薦蛇王。P15 我未聽過,但都是好評如潮,電處都是要慢慢揀,最慘沒有一間店可以同時A B比較。。。
回復

gigawatt pc3 evo+  把gigawatt的原本導電源線换上 配voodoo的Air Tesla Powercord為導線供電
这樣配合可能超支些  这套配置現小弟服役中
回復

Audience T4
回復

我講實際既啫,你用既膽機加其它產品都唔係食電流,求其一隻大牌子既電處都幫到你,最的重要睇邊個二手價硬好過啦!
回復

tswchung 發表於 2020-3-13 08:25
我講實際既啫,你用既膽機加其它產品都唔係食電流,求其一隻大牌子既電處都幫到你,最的重要睇邊個二手價硬 ...

乜唔係睇聲先?
回復

Isotek super titan
回復

回復

Audience 嘅電處無得輸
本人用過蛇王,Running Spring, Power Company, Torus.
聽過Nordust 及Burmester 948
回復

Leslie8 發表於 2020-3-15 14:43
本人用過蛇王,Running Spring, Power Company, Torus.
聽過Nordust 及Bu ...

請問可否插後級?( 要插CD player, preamp, AV amp, power amp ) 4 件嘢
回復

吊外價錢約多少?尺寸大唔大件?
回復

sevenseal 發表於 2020-3-15 15:08
吊外價錢約多少?尺寸大唔大件?

打6508 8000 ,預約上俱樂部試
回復

sevenseal 發表於 2020-3-15 15:07
請問可否插後級?( 要插CD player, preamp, AV amp, power amp ) 4 件嘢

可以呀, 你有時間可以上黎俱樂部, 我試比你聽.

預約電話: 65088000
回復

racewong 發表於 2020-3-15 15:44
可以呀, 你有時間可以上黎俱樂部, 我試比你聽.  

預約電話: 65088000 ...

回復

回復

價格唔知香港賣幾多,應該within 你budget.

插後級絕對得,個人覺得插咗後級大力咗,Dynamic 好咗
回復