新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sevenseal

[電源處理器] 5萬以內電處有乜推介

查實,如果「只是」想要一個電處,提供充足穩定電源給全套前後級音響器材,不需要調聲,應該用邊(幾)款?
回復

mingson 發表於 2020-3-16 10:08
查實,如果「只是」想要一個電處,提供充足穩定電源給全套前後級音響器材,不需要調聲,應該用邊(幾)款? ...

用隔離牛已經可以有好效果!花費少,作用大!
回復

AS881 發表於 2020-3-17 09:37
用隔離牛已經可以有好效果!花費少,作用大!

中村?仲有邊款好推介?
回復

mingson 發表於 2020-3-17 11:11
中村?仲有邊款好推介?

SINE Caspian5 5000VA 隔離牛

http://www.sineworld.com/html/is ... mer/caspian5_c.html

回復

mingson 發表於 2020-3-17 11:11
中村?仲有邊款好推介?

睇吓你loading幾大?我自己全部都用晒Keces, 平靚正!再上就買出水牛!
回復

AS881 發表於 2020-3-17 12:11
睇吓你loading幾大?我自己全部都用晒Keces, 平靚正!再上就買出水牛!

會插 CD Palayer, Pre amp, AV amp, Power amp, 不知夠不夠力
回復

sevenseal 發表於 2020-3-17 18:18
會插 CD Palayer, Pre amp, AV amp, Power amp, 不知夠不夠力

早期這套組合都是由最低級gigawatt pf1
取電
回復

五皮以內:二手蛇王 Triton v2 加 Typhon

評分

查看全部評分

回復

sevenseal 發表於 2020-3-17 18:18

可以上網摷番每部機power consumption係幾多, 將佢全部加晒再預大少少, 冇得估的, 亦唔好-嘢比部5000W,你用唔著之外, 價錢貴咗亦唔代表好聲。
回復

sevenseal 發表於 2020-3-15 15:08
吊外價錢約多少?尺寸大唔大件?

好唔好,已經有答案。但budget 5皮要加少少,先可以用24SX power cord。我所有器材一定要插Audience電處先開心,因為加多一個AR6後,太太話聲音更真

評分

查看全部評分

回復

Sa683s 發表於 2020-3-17 21:23
好唔好,已經有答案。但budget 5皮要加少少,先可以用24SX power cord。我所有器材一定要插Aud ...

師兄好勁! 上網看過好似無英式插,我要在牆身取電
回復

sevenseal 發表於 2020-3-17 21:46
師兄好勁! 上網看過好似無英式插,我要在牆身取電

牆身英式,美式電處,玩到嘅
回復

bigpun1975 發表於 2020-3-17 21:51
牆身英式,美式電處,玩到嘅

好呀!咁可以考慮
回復

AS881 發表於 2020-3-17 21:11
可以上網摷番每部機power consumption係幾多, 將佢全部加晒再預大少少, 冇得估的, 亦唔好-嘢比部5000W, ...

多謝意見
回復

sevenseal 發表於 2020-3-17 21:54
好呀!咁可以考慮

可以做英式牆身取電入AR6。我因為要2個AR6,條數都好甘,我會建議你,先入AR6-T4。有錢再入24SX或FrontRow。我自己覺得24SX相對抵買(當然唔係平),但FrontRow更上一層(但好甘)。依家要揀多一次,我自己都唔知點取捨。(利益申報:我第一條用24SX)
回復

讚成VHS兄提議
五皮以內:二手蛇王 Triton v2 加 Typhon
我自己都在用緊,真的很好

評分

查看全部評分

回復

Sa683s 發表於 2020-3-18 05:08
可以做英式牆身取電入AR6。我因為要2個AR6,條數都好甘,我會建議你,先入AR6-T4。有錢再入24S ...

師兄,我想問條跟機線可否訂做 13amp 插頭 ?
回復

sevenseal 發表於 2020-3-18 11:38
師兄,我想問條跟機線可否訂做 13amp 插頭 ?

可,但你用咩插AR6?
回復

Sa683s 發表於 2020-3-18 20:09
可,但你用咩插AR6?

CD, AV amp, Preamp, Power amp , 如仍夠力,加bluray ,subwoofer
回復

我自己用幾款唔同品牌嘅隔離牛,包括有T牌子和日本嘅中村,但反而最有驚喜係威馬嘅隔離牛。
回復