新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 一休大師

[分享] mcintosh mcd600 & ma9000 開箱編

vincenthoy28 發表於 2020-4-3 16:21
有無諗過Franco Serblin Accordo Essence?

咩嚟㗎? 有出過一對咁嘅嘢嘅咩? 我真係outdate曬, 即刻上網check check先, thank you師兄

評分

查看全部評分

回復

放假前夕 梗係喺屋企爆機,隻805s 用埋阿媽啲力

https://youtu.be/tnKtaBgrMMY

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-4-3 19:17
放假前夕 梗係喺屋企爆機,隻805s 用埋阿媽啲力

https://youtu.be/tnKtaBgrMMY ...

有冇流行曲
回復

哎呀! 其實呢啲不能作準㗎, 睇下玩下就冇所謂, 不過 我都有一段可以畀你聽嘅!

https://youtu.be/saSlMdNT9fw

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-4-3 20:32
哎呀! 其實呢啲不能作準㗎, 睇下玩下就冇所謂, 不過 我都有一段可以畀你聽嘅!

https://youtu.be/saS ...

確然係美國機,夠晒放
回復

littlecx 發表於 2020-4-3 20:54
確然係美國機,夠晒放

咁你都聽到 , 不過由於cd機同埋amp 都係全新, runin 的確要啲時間, 今日返嚟狂爆咗佢一個鐘, 又即刻唔同啲, 都係要大聲爆下先有用, 但係唔可以成日做呢個動作 尤其是夜晚

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-4-3 21:16
咁你都聽到 , 不過由於cd機同埋amp 都係全新, runin 的確要啲時間, 今日返嚟狂爆咗佢一個鐘 ...

支針有冇試過發到300w
回復

littlecx 發表於 2020-4-3 21:30
支針有冇試過發到300w

冇呀! 頂到盡都係30w…… ! 我睇youtube人哋可以成日去到30w, 真係痴線㗎

評分

查看全部評分

回復

聽了, 是和舊的已不同了. 比較起來還是覺新的好一黠.
多了一種順滑感.
回復

kl122002 發表於 2020-4-3 22:16
聽了, 是和舊的已不同了. 比較起來還是覺新的好一黠.
多了一種順滑感.

的而且確新舊係有啲唔同, 各有fans, 如果以我自己計我有地方嘅話 舊嘅都有興趣 得閒攞出嚟回味下 不知幾正!

評分

查看全部評分

回復

師兄, 你上當年用金仔配B&W 804 Diamond, 現在好似down左grade 用返805s+Mcintosh 合併機,會唔會將來又大變身?
回復

一休大師 發表於 2020-4-3 22:50
的而且確新舊係有啲唔同, 各有fans, 如果以我自己計我有地方嘅話 舊嘅都有興趣 得閒攞出嚟回味下 不知 ...

好奇一問, 為什麼不考慮 C22 和 mc75 ?
回復

一休大師 發表於 2020-4-3 16:47
咩嚟㗎? 有出過一對咁嘅嘢嘅咩? 我真係outdate曬, 即刻上網check check先, thank you師兄 ...

名聲咪有得賣囉

回復

一休大師 發表於 2020-4-3 11:14
終於唔使驚 抹地同埋吸塵

頂住先 再諗辦法! 平平哋開住箱先

我已經覺得很不錯了!
回復

一休大師 發表於 2020-4-3 21:16
咁你都聽到 , 不過由於cd機同埋amp 都係全新, runin 的確要啲時間, 今日返嚟狂爆咗佢一個鐘 ...

通常要多長時間run in?run in時要粗暴一點?
回復

st33 發表於 2020-4-4 00:50
通常要多長時間run in?run in時要粗暴一點?

對大power amp 係! 長遠黎講重靚聲D

評分

查看全部評分

回復

ic ic,忘記了MA9000是有300W!

請問如是前後級膽機呢?需要粗暴嗎?
回復

一休大師 發表於 2020-4-3 16:47
咩嚟㗎? 有出過一對咁嘅嘢嘅咩? 我真係outdate曬, 即刻上網check check先, thank you師兄 ...

https://www.francoserblin.it/en/projects/accordo-essence

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-4-3 11:15
硬係覺得高咗少少, 但總好過冇

大師,想問下你會否用東西把兩部機再承高一點?我聽說會好聲很多,特別是對膽機?
回復

dxvmon2000 發表於 2020-4-3 23:58
師兄, 你上當年用金仔配B&W 804 Diamond, 現在好似down左grade 用返805s+Mcintosh 合併機,會唔會將來又大 ...

Downgrade就係一定downgrade咗架啦! 但係冇辦法啦 地方有限, 不過平有平玩 貴有貴玩, 我自己就唔係好介意, 最緊要係 嗰個錢 你要畀返嗰樣嘢我, 如果唔係真係會嬲, 永久delete嗰個品牌

至於將來嘅事 冇人可以預測, 大變身絕對唔出奇

評分

查看全部評分

回復