新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 16923|回復: 61

[CD播放機] Rega ISIS Valve CDP

為咗精簡器材唔想個廳一舊二舊,又想將之前套討厭土炮CDM4掉咗,由聽音樂既太座決定同批準,我終於有部好聲又一部過嘅新玩具

評分

查看全部評分

係上揚式開,擺位要就
回復

回復

恭喜師兄,可否出編聽感
回復

waaaa! 好靚仔喎! 恭喜曬恭喜曬! 呢啲先係有design㗎嘛!正呀!
有冇實物圖睇下?
回復

實物相嚟,我一收到即刻影相
回復

好似七十年代太空船
回復

其實本身用開嘅CDM4自己一直以為好聲又夠Dynamics,不過音響老豆上親黎都話唔好,太座又話假,再有一位音響界達人朋友上黎一聽,竟然改用我部先峰宇宙LX800播仲真聲左,即掉咗舊機,一心玩返膠,但係咁多靚CD點算?

膽CD應該係我杯茶,幾日內帶多兩對耳去左聽右試,試同廠君子一萬幾既Saturn 都滿意,一聽ISIS插小品古典,好得,所以我決定俾多萬幾買部膽既版本。
回復

一休大師 發表於 2020-3-31 11:07
waaaa! 好靚仔喎! 恭喜曬恭喜曬! 呢啲先係有design㗎嘛!正呀!
有冇實物圖睇下?  ...

吓! 原來係實物相, 師兄你影相真係好靚, 就咁睇以為係廣告嗰啲相, 真係厲害
打曬燈咁 背景又黑, 真係超級正

評分

查看全部評分

回復

回復

一休大師 發表於 2020-3-31 11:28
吓! 原來係實物相, 師兄你影相真係好靚, 就咁睇以為係廣告嗰啲相, 真係厲害
打曬燈咁 背景 ...

THANK YOU THANK YOU

其實我好心急想即刻開機,不過部機又真係幾型,心諗即影左佢,費事心痕之後係個架搬返出黎影仲甘,事關部機細細部有成25KG.
回復

Fyne3guy 發表於 2020-3-31 11:34
THANK YOU THANK YOU

其實我好心急想即刻開機,不過部機又真係幾型,心諗即影左佢,費事心痕之後係個架搬返 ...

waaaaaaaa!25kg……! 真係好重料喎! 對外來嘅干擾 應該可以減到好低, 誠意之作
回復

部CD聽左一個星期度,睇吓設計及其他資料,我決定去聽埋同廠合併,聽左一陣靈耳太座即刻話要買埋。

結果我可以一套君子西裝了

評分

查看全部評分

回復

Fyne3guy 發表於 2020-3-31 11:50
部CD聽左一個星期度,睇吓設計及其他資料,我決定去聽埋同廠合併,聽左一陣靈耳太座即刻話要買埋。

結果我 ...

呢套西裝好靚仔, 值得購入
呢套嘢埋單大概要幾錢? 睇佢用料應該唔平
回復

一休大師 發表於 2020-3-31 11:43
waaaaaaaa!25kg……! 真係好重料喎! 對外來嘅干擾 應該可以減到好低, 誠意之作 ...

Sorry 係20KG

部合併先至係25KG.
回復

一休大師 發表於 2020-3-31 11:53
呢套西裝好靚仔, 值得購入
呢套嘢埋單大概要幾錢? 睇佢用料應該唔平 ...

Valve CD 定價 HK$100000

AMP $80000

用料成本真係足
由外殻鎂鋁合金鑄到入面電容,解碼晶片到NOS 5814A,6922,都真係用心製作出Musical重播機器
回復

淨係對用鎂鋁重到既搖控都真係足料,
不過由於太重,我買咗個原裝平價搖控用。

評分

查看全部評分

回復

Fyne3guy 發表於 2020-3-31 12:00
Valve CD 定價 HK$100000

AMP $80000

唔怪得啦! 就係見佢用料, 真係唔會平得去邊!正呀!
回復

ISIS...HK$100000?
回復

ISIS HK$80000

膽既版本先係定價$100000

不過收多你皮幾兩皮真係有原因的,
我聽過哂兩部,所以一定係膽版本最正.
回復