新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: TChan

[分享] Sovereign signature 新前級

平凡人 發表於 2020-4-6 21:47
斷估不會有假貨吧?又非大牌子,做部假機又有幾多銷量呢?連開模費都未必夠,睇台灣雜誌話台灣有幾個有錢人 ...

他們説應該是用舊款Sovereign前改裝出來的。詳細我都唔清楚。
回復

TChan 發表於 2020-4-6 22:00
師兄你好!應該係咁樣,左右兩隻係control amp連超低音喇叭,中間係旗艦mono block後級,唔知點解他們總 ...

多謝講解, 明白哂.
回復

TChan 發表於 2020-4-6 22:09
他們説應該是用舊款Sovereign前改裝出來的。詳細我都唔清楚。

I think so.
回復

Sovereign 前级在網上口啤不错,可惜未有机会聽

前级其实 Hiend 廠好少有新款,相信今次有好明显改進
回復

tst123 發表於 2020-4-7 07:54
Sovereign 前级在網上口啤不错,可惜未有机会聽

前级其实 Hiend 廠好少有新款,相信今次有好明显改進 ...

師兄您好!
這方面廠就真係信心爆棚,他們會這樣形容,

“second to none”
“always be the measure of all things in the future”
“born to be the first”
“never accept a sonic second place”
回復

haha,good news to fans.
Sovereign網上可以揾到的消息真係少,只係師兄的簽名欄見到過;以上樓上Tim sir呢類前輩口中聽過一兩次。
回復

前級我曾經打開過幾次機箱影咗啲相,有興趣也可以睇吓,可能影得唔係太好,睇上嚟冇咩特別,最右手邊係兩張phono 卡。
打開機箱原因,如果你要調教phono gain或阻抗等,沒其他方法,因為dip switches就在phono卡上,好不方便!
曾經問過廠唱頭有咩好推薦,他們會介紹Grado MI頭給你,說是非常有音樂感之選。

評分

查看全部評分

回復

廣州中旅5樓見到一部很舊,很殘的前級,除外大陸把另一個德國關門的品牌audiolaber叫德國皇帝,其實這個才是真正的德國帝皇(或君主)
回復

平凡人 發表於 2020-4-7 20:54
廣州中旅5樓見到一部很舊,很殘的前級,除外大陸把另一個德國關門的品牌audiolaber叫德國皇帝,其實這個才 ...

廣州中旅有時候可以見到一些冷門野,不過都怕,他地好似都鍾意拆下拆下。

道聽途説,隨便吹下水。。
回復

raymond_yeah 發表於 2020-4-8 09:07
廣州中旅有時候可以見到一些冷門野,不過都怕,他地好似都鍾意拆下拆下。

道聽途説,隨便吹下水。。{:5_ ...

just look is ok。
Sovereign 和aaron 的銷售政策是否一樣就不清楚,以前的大陸aaron 代理話,原廠的價格比較死,很難做,言下之意是利潤不高,知名度不高,難做。
對普通發燒友來講,是挑選知名度高的牌子還是挑選知名度不高,甚至冷門的有技術,有自己taste的牌子的問題。
回復

平凡人 發表於 2020-4-8 09:41
just look is ok。
Sovereign 和aaron 的銷售政策是否一樣就不清楚,以前的大陸aaron 代理話,原廠的價 ...

有時可能神秘少少,吸引力更大,特別係玩家主要是男人
在德國出色的音響品牌真多的是。
回復

關於Sovereign部新前級,最近跟廠聊了一次,還是未有詳細資料提供。
全球疫情下,生產線多少也受到影響,說如果我現在下單,加上已pre-ordered客戶,我最少也要等一年先收到貨!
一年,咁就再睇下先……對燒友來說,一年可以發生好多事
決定先upgrade吓部後级,trade in上Glory⋯⋯
回復