新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 13340|回復: 28

[前級] 我的McIntosh C70

在現在的環境下希望買件東西可令自己開心d,加上看完一休大師的MA9000開箱文後,亦令我不禁地放下所要做的事立即去試機!其實之前都一直在找新前級,可惜都是價錢令我三思再三思,始終在這段困難時刻洗錢都要洗得理性一點!Anyway,在showroom試完機後,加埋價錢,我就知道她就是我杯茶......

p.s. 陪伴了我好幾年的Luxman CL-38u要退役了,多謝妳帶給我所有美妙的音樂!

評分

查看全部評分

接住落嚟就係...... 各位觀眾...... 我的C70

請各位師兄多多指教!
C70 tubes top view_2.jpg

評分

查看全部評分

回復

有C70 limited, 會唔會有後級limited呀?
回復

st33 發表於 2020-4-7 20:35

請各位師兄多多指教!

Waaaaaaaaaa! 好靚呀 ! 好妒忌呀

恭喜曬恭喜曬!
回復

好靚呀.........恭喜
回復

st33 發表於 2020-4-7 20:35

請各位師兄多多指教!

刚开始 唔系话要一套前后级买吗?
回復

dxvmon2000 發表於 2020-4-7 21:05
有C70 limited, 會唔會有後級limited呀?

後級一樣有限量金版的,可與C70配成一套。部後級都幾靚仔,不過都幾大部。
回復

一休大師 發表於 2020-4-7 21:26
Waaaaaaaaaa! 好靚呀 ! 好妒忌呀

恭喜曬恭喜曬!

都係多得你編開箱文!

雖然C70沒有了McIntosh標緻性的藍色錶板,但黒玻璃配綠亮的面板亦絕不失禮!

不過我d相片質數就跟大師你的相差太遠了!
C70 night.jpg
C70 tubes top view_1.jpg

評分

查看全部評分

回復

st33 發表於 2020-4-8 00:45
都係多得你編開箱文!

雖然C70沒有了McIntosh標緻性的藍色錶板,但黒玻璃配綠亮的面板亦絕不失 ...

唔係喎! 你都影得好靚喎 ! 前級冇藍眼睛唔緊要, 我反而幾鍾意你呢隻有classic嘅味道, 如果將來換後級, 咁就一定要有藍眼睛啦!
回復

綠燈都係經典
回復

師兄們無錯,我完全忘記了Classic(經典)這個詞!其實一開始都係被一對藍眼睛迷住了(我相信絕大部份人都係),特別係我老闆!我原本是去試C2700的,但同場試完部C70後就覺得好鐘意C70的聲底(後級都是駁MC2152),稍較2700的暖一點,我老闆聽完亦非常喜歡,亦沒有硬要向兩盞藍錶衝住去,畢竟我兩個都認同音響是聲音先行,況且C70絕不醜樣。而家暗燈下,我老闆睇住d綠燈都不知幾happy!我老闆跟大師都有同感,今日無唔代表聽日無,日後還有機會擁有籃眼睛的。
回復

一休大師 發表於 2020-4-8 01:41
唔係喎! 你都影得好靚喎 ! 前級冇藍眼睛唔緊要, 我反而幾鍾意你呢隻有classic嘅味道, 如果 ...

d相ok!咁就再放d啦!角度有d抄你嘅!
C70 & RE320_2.jpg
C70 & RE320_3.jpg

評分

查看全部評分

回復

法国明 發表於 2020-4-8 00:22
刚开始 唔系话要一套前后级买吗?

原来有人讲大话 要就买一套 没的散买l

音技455期

音技455期
回復

法国明 發表於 2020-4-8 03:03
原来有人讲大话 要就买一套 没的散买l

市道差唯有邊陣啦!
回復

應該是吧!在過去的幾個月香港的市道應不需多說了,打工及做生意的都應很難過,所以我先會想買樣東西令自己開心d!
希望疫情逆境可以快d過去啦!希望各師兄們身體健康!
回復

st33 發表於 2020-4-8 02:23
師兄們無錯,我完全忘記了Classic(經典)這個詞!其實一開始都係被一對藍眼睛迷住了(我相信絕大部份人都 ...

絕對係啦! 經典款不知幾靚
回復

st33 發表於 2020-4-8 12:04
應該是吧!在過去的幾個月香港的市道應不需多說了,打工及做生意的都應很難過,所以我先會想買樣東西令自己 ...

咁部29 of 70 後級仲係唔係到?快d 相認啦
回復

好靚
回復

fansullivan 發表於 2020-4-9 11:16
咁部29 of 70 後級仲係唔係到?快d 相認啦

相認我都想呀師兄,可惜唔夠子彈,仲有部金裝後級都好深,在用的枱放不下呢!

但在showroom試時都是金裝前後,d聲非常正,at least是我鐘意的那一種!

回復

C70 唔和㚒唔夾Octave後級呢?
回復