新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: st33

[前級] 我的McIntosh C70

el188 發表於 2020-4-10 15:31
C70 唔和㚒唔夾Octave後級呢?

其實我都想知
回復

好妒忌呀
回復

師兄駛乜妒忌,睇你都是用緊C2600!
回復

原來都有咁多人用麥景圖! 我見個啲會 都係用緊舊款嗰隻, 我仲以為冇乜人用新款添
回復

McIntosh我估應該不少人用喔!
回復

真實我想問下, Inakustik是否特別夾McIntosh?因我見有幾位Mc的用家都是用Inakustik的線材。Inakustik的特性是怎樣,較中性? Thanks!
回復

st33 發表於 2020-4-10 22:46
真實我想問下, Inakustik是否特別夾McIntosh?因我見有幾位Mc的用家都是用Inakustik的線材。Inakustik的特 ...

inakustik 喇叭線 喺我嘅角度 幾乎係百搭, 其實唔係只有 麥景圖用家會用 其實其他品牌 嘅配搭 都好多人用inakustik, 因為以佢嘅價錢 同埋性價比, 幾乎係好到冇得再好, 佢嘅高音伸延 係耐聽嘅, 佢嘅音場 係大嘅, 佢嘅速度同埋動態 都係快, 唔會鏈住條頸講嘢, 所以你會覺得好舒服 好奔放, 活生感好好, 平衡聲底之餘, 還有一份高貴感(1603/2404), 仲要你前面做任何嘢 佢都反映到出嚟, 就係因為佢嘅平衡同埋忠實, 就算用喺av 槍林彈雨都完全冇問題! 就算你用到最平ls502, 都一樣可以感受到! 我所指嘅只係喇叭線! 佢嘅訊號線 我覺得麻麻地, 我自己嘅分享係咁多, 希望幫到手
回復

Thank you大師,it will be on my list!
回復

el188 發表於 2020-4-10 15:31
C70 唔和㚒唔夾Octave後級呢?

師兄,C70的聲底稍跟其他McIntosh膽前不同,她是較暖聲。Anyway,可能大家夾的定義都不同,但以我的感覺,C70配RE320出來的效果是有驚喜的,是我喜歡的,這是我意想不到的!

在各方面都比以往提升了不少,e.g. 音場寬宏度、空氣感、背景的仔細度、尾音的伸延,聲音的立體感等都是我以往不明顯地感受得到的。

評分

查看全部評分

回復