新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10335|回復: 26

[分享] 入戲院令你最氣憤嘅事件?

雖然依家好少入戲院,但係有好想睇嘅戲都係想先睹為快,不過入親去都有不多不少不愉快事件,你又有咩事件令人最唔開心呢?
記得睇寒戰2, 坐我後面個啊姐不停笑,笑足全場,嬲到我震
回復

我試過坐前面對男女,男嘅睇第二次,不斷講劇情俾條女聽...
回復

pepsiman 發表於 2020-4-10 11:48
我試過坐前面對男女,男嘅睇第二次,不斷講劇情俾條女聽...

條女可能係盲架
回復

後面坐正小朋友會出事,坐唔定!
回復

睇奴根一開場話佢死
回復

其實都好多,如後面D人踢櫈,un腳,講電話,約人人地遲到半個鐘先入場,好多好多,仲有一前,見前面有三個十幾歲的,係冇色情野播緊嘅時候,其中有一個拎住爆谷係度打J
回復

Jazzgd1 發表於 2020-4-10 13:50
其實都好多,如後面D人踢櫈,un腳,講電話,約人人地遲到半個鐘先入場,好多好多,仲有一前,見前面有三個十幾歲的 ...

你去左老友鬼鬼全日任睇呀?
回復

其實都好多,如後面D人踢櫈,un腳,講電話,約人人地遲到半個鐘先入場,好多好多,仲有一前,見前面有三個十幾歲的 ...

其實依家戲院佈置已經防到好多自私嘅行為,包括加厚坐椅同加濶行與行距離,不過所謂道高一尺,香港人魔高一丈,人不自侓就乜方法都係無用
回復

最怕怨氣情侶係前後左右 之前睇比悲傷更悲傷 竟然有幾對男男在前面 又攬又咀又喊 仲有全埸大把位(over有7成位)偏偏有一個坐係身邊 吾駛咁迫卦?
回復

tfortest 發表於 2020-4-10 17:15
最怕怨氣情侶係前後左右 之前睇比悲傷更悲傷 竟然有幾對男男在前面 又攬又咀又喊 仲有全埸大把位(over有7成 ...

問佢咀咁耐,幾時入肉
回復

tfortest 發表於 2020-4-10 17:15
最怕怨氣情侶係前後左右 之前睇比悲傷更悲傷 竟然有幾對男男在前面 又攬又咀又喊 仲有全埸大把位(over有7成 ...

我喺朗豪坊都遇過同類型事件,如果打人唔犯法,我一定...
回復

打 J? Really
回復

係呀,十一二歲的
回復

1~睇西片唔夠大聲,要搵經理先至教返大聲俾你(我估係怕啲低音傳去隔離間戲院)
2~開場後沒有熄晒燈,搵職員投訴佢哋竟然話未發到牌所以唔可以全黑
3~試過有班百厭星鬼仔開場後可能覺得套戲悶,在戲院走來走去跳前跳後又將啲嘢食飛來飛去令到間戲院變成戰場一樣
回復

michael1017 發表於 2020-4-14 01:17
1~睇西片唔夠大聲,要搵經理先至教返大聲俾你(我估係怕啲低音傳去隔離間戲院)
2~開場後沒有熄晒燈,搵 ...

講起聲,我去過之前將軍澳間MCL,D座位差都算,仲要有一邊喇叭拆聲,之後black list
回復

michael1017 發表於 2020-4-14 01:17
2~開場後沒有熄晒燈,搵 ...

師兄,你啲遭遇都幾坎坷喎...
回復

試過一次去UA,睇到一半全商場無電,但只可次在一星期內補睇
回復

wooban 發表於 2020-4-17 12:21
試過一次去UA,睇到一半全商場無電,但只可次在一星期內補睇

如果睇緊恐怖片真係俾佢嚇Q屎...
回復

最討厭坐前面嗰個人不停開着個mon睇message
最離譜和搞笑嘅一次係,多年前入戲院睇奪面雙雄,因為果次係睇下午場同埋套戲就嚟落畫,所以戲院開場時只有我一個,開咗場之後一對男女入嚟坐係我前邊二行,唔知係咪因為John Travolta實在太靚仔,燃點左女方嘅慾火,之後大螢幕上演西方動作片,我前邊就上演港產愛情動作片⋯⋯
我到而家都不能忘記,當着燈之後個女仔發覺原來佢後面坐住一個人嘅時候嘅反應⋯⋯
回復