新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: PhantomGTR

[CAS] LUMIN U1 Mini 兩個月用後感

Thanks for the useful info
回復

精彩報告!!!

我都係LUMIN D2用家, 因為佢入面係SWITCHING牛, 我都有諗過DIY換成LPS。但D2個插係要剪線先可以換。所以就無再諗。REDDIT度都話LUMIN 的SWITCHING牛唔差的。

至於加3M貼, 都可以考慮下
回復

tsqaure 發表於 2020-4-15 00:55
Thanks for the useful info

Welcome, enjoy!
回復

Midnighteye 發表於 2020-4-15 08:43
精彩報告!!!

我都係LUMIN D2用家, 因為佢入面係SWITCHING牛, 我都有諗過DIY換成LPS。但D2個插係要剪線先可 ...

多謝師兄,轉咗佢做 LPS 啦,不過保養就會.......

評分

查看全部評分

回復

PhantomGTR 發表於 2020-4-15 09:08
多謝師兄,轉咗佢做 LPS 啦,不過保養就會.......

懂得還原就可以啦
回復

威爾遜 發表於 2020-4-15 10:29
懂得還原就可以啦

你有所不知,D2 改LPS 係不能還原的,我都仲諗緊俾LFY 的12V 佢試下, 先換勁d 的LPS
回復

Midnighteye 發表於 2020-4-15 13:57
你有所不知,D2 改LPS 係不能還原的,我都仲諗緊俾LFY 的12V 佢試下, 先換勁d 的LPS ...

明白..d2的做法與u1mini 有不同的
回復

化震:It works for me too
回復

tsqaure 發表於 2020-4-15 21:36
化震:It works for me too

Great!  I'm glad to hear that.  What's your tweak?  I mean, what for you used and how to place them?
回復

Midnighteye 發表於 2020-4-15 13:57
你有所不知,D2 改LPS 係不能還原的,我都仲諗緊俾LFY 的12V 佢試下, 先換勁d 的LPS ...

有同 Ben sir傾過點改用LPS 嗎?
回復

PhantomGTR 發表於 2020-4-15 22:35
Great!  I'm glad to hear that.  What's your tweak?  I mean, what for you used and how to place the ...

I just follow your way by using 4 pcs of these
回復

tsqaure 發表於 2020-4-16 00:29
I just follow your way by using 4 pcs of these

Ic. 係乜嘢法寶嚟?
回復

PhantomGTR 發表於 2020-4-15 22:37
有同 Ben sir傾過點改用LPS 嗎?

我都係鐘意自己DIY, 唔想拎部機去咁遠

但BOOSTER個IEC轉DC太貴

我諗住自己3D PRINT 或者搵ZERO ZONE搞
回復

Midnighteye 發表於 2020-4-16 09:37
我都係鐘意自己DIY, 唔想拎部機去咁遠

但BOOSTER個IEC轉DC太貴

ic, have fun!
回復

我用taco 腳

評分

查看全部評分

回復

PhantomGTR 發表於 2020-4-15 22:35
Great!  I'm glad to hear that.  What's your tweak?  I mean, what for you used and how to place the ...

我都同你差不多時間買咗部mini,我有特別腳仔用緊,揾日攞啲腳仔去你度玩下先
回復

tonyx 發表於 2020-4-18 13:11
我都同你差不多時間買咗部mini,我有特別腳仔用緊,揾日攞啲腳仔去你度玩下先 ...

恭喜晒!!好呀!!
回復

為了化震....忍不住買了塊Daiza,而且用了石黑磚墊起了U1 mini...
WhatsApp Image 2020-04-18 at 10.56.32.jpeg

評分

查看全部評分

回復

威爾遜 發表於 2020-4-18 18:32
為了化震....忍不住買了塊Daiza,而且用了石黑磚墊起了U1 mini...

師兄用碳纖磚就墊係四隻圓腳之下效果會較好。我都試過……
回復

Daiza回來後,U1 min 本是直放上塊板上,而Plixir 就墊有石墨磚...
今天就換轉試下,放U1 mini 的效果好過Plixir
有睇過上文,4個位的效果,但手上已冇貨了,下星期去深水埗一趟..補貨
回復