新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: AS881

[解碼器] 太鐘意佢嘅彩燈, 又忍唔住了!

htc777 發表於 2020-4-26 11:23
第一次聽到有人話 chord濛
唔係機有問題就係成個糸統有問題,或者先唔好搵嘢浪部機先,就咁自然放落去聽 ...

我同好多個外國TT2 user交流過, 佢地都講晒我心聲,話頭開箱兩三個鐘好正, -路落去慢慢開始高音會收, 中音凸出, 走好多低音出來, 整體成個節奏會拖慢! 係, 就係咁, 又立又慢, 呢個係正常!叫我忍耐多40至50hrs, 要嘅嘢最終會返番來! 塊神奇墊板放乜上去就會有好大改善, 所以同佢無關係。

評分

查看全部評分

回復

Chord 最好唔好墊嘢!會搞到你變左唔想聽!無畏曬錢買難受。
回復

AS881 發表於 2020-4-26 23:25
我同好多個外國TT2 user交流過, 佢地都講晒我心聲,話頭開箱兩三個鐘好正, -路落去慢慢開始高音會收, 中 ...

點解唔係連M-Scaler一套入嘅?分開會唔會貴好多呀。過年前見大陸特價也日日心思思啊。

回復

dekiller 發表於 2020-4-27 07:36
點解唔係連M-Scaler一套入嘅?分開會唔會貴好多呀。過年前見大陸特價也日日心思思啊。

...

请问国内特价什么价位?

評分

查看全部評分

回復

MDee 發表於 2020-4-27 00:54
Chord 最好唔好墊嘢!會搞到你變左唔想聽!無畏曬錢買難受。

讚同!起碼要比個機會比佢自然唱下先,除非塊板係有超級 AI識得將唔同設計嘅產品而跟住調頻就另計。
回復

htc777 發表於 2020-4-27 08:21
讚同!起碼要比個機會比佢自然唱下先,除非塊板係有超級 AI識得將唔同設計嘅產品而跟住調頻就另計。 ...

我只係求其擺, 因為有多塊剩餘的墊板, 見個size 啱啱好! 之後擺位重要慢慢執下! 拎走亦好簡單。
回復

dekiller 發表於 2020-4-27 07:36

...

唔怕啦!之後可能買埋TToby, 一套3件
回復

AS881 發表於 2020-4-27 14:30
我只係求其擺, 因為有多塊剩餘的墊板, 見個size 啱啱好! 之後擺位重要慢慢執下! 拎走亦好簡單。 ...

睇過啲 review話唔墊好過墊,而家只記得一個就係 hifi review陳海川話試過用幾個不同牌子墊材,最後發現唔墊最正路,墊咗會偏聲咁話。
回復

Chord

評分

查看全部評分

回復

htc777 發表於 2020-4-27 15:26
睇過啲 review話唔墊好過墊,而家只記得一個就係 hifi review陳海川話試過用幾個不同牌子墊材,最後發現 ...

Review 我不盡信,只作參考, 大家整体地方器材配撘全不相同, 還可能加上個人口味, 沒有"一定"的好與不好! 我又不會相信用上-萬幾千的墊材一定叫好?! 只是看你是否運用得當, 諧震這方面水遠都是和你的器材mix & match, 沒絕對!
所以才會有為何用硬幣作釘墊會比富貴墊好!
一切以你自己耳朶聽感為原質吧!

評分

查看全部評分

回復

-直Run 咗30個鐘, 朦嘅感覺-掃而空, 根據外國網友建議,最好用佢amp mode 去run 會快D全面D!而家好enjoy
相比起gold note 仲爭了少少harmonics, 不過TT2重可以換走原裝switching去LPS
回復

LPS 仲可以用黎調聲
回復

hifidy 發表於 2020-4-30 09:57
LPS 仲可以用黎調聲

LPS 仲可以玩埋屎!
-陣同Mojo PK下
回復

黃金殼
回復

係呀!我都想做埋俾TT2
回復

AS881 發表於 2020-4-28 07:26
Review 我不盡信,只作參考, 大家整体地方器材配撘全不相同, 還可能加上個人口味, 沒有"一定"的好與不好!  ...

回復

AS881 發表於 2020-4-30 10:11
LPS 仲可以玩埋屎!
-陣同Mojo PK下

大蝦細,俾屎餵。

回復