新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5130|回復: 13

[CAS] SOtM switch 問題

想請教各位CAS高手,部SOtM switch有個options係加 Evox cap, 7N UPOCC silver wire,依個追加option個効果可以有咩改善?另外想問一下12v係加外置鐘先需要用到?還是唔加外置鐘都選用12v較好?Thx
The SOTM switch at Audio Celebrities is already include full options I think as they are more expensive than the SOTM website (I asked about one year ago) but better double check with them again. Better stick to 12V for future upgrade.
回復

我就係用12v但冇外置鐘的option, 雖然我冇直接比較過9v同12v的分別, 但好似voltage高左而amp數低啲會好聲啲
至於Evox cap同7N UPOCC silver wire, 我認為upgrade埋先感受到Sotm嘅通透!
回復

唔該哂兩位,依家仲未決定入Dela S100 定SOtM,再硏究一下先,價錢個SOtM官網有哂定價,其實如代理個價差些少我都會喺代理買,不過發短訊去問又係完全唔回價...
回復

zelo 發表於 2020-5-1 23:18
唔該哂兩位,依家仲未決定入Dela S100 定SOtM,再硏究一下先,價錢個SOtM官網有哂定價,其實如代理個價差些 ...

點訂到水貨返黎?上佢官網?我其實都有興趣
回復

以前我的 sotm sms-200 都係直上中環代理樹買,價我覺得 ok。可打上去問咗有無貨先。
回復

據我所知,行貨高級版應該得一種 config 12v version
回復

史的墳 發表於 2020-5-2 10:11
據我所知,行貨高級版應該得一種 config 12v version

史兄,請問你嗰兩部sotm switch 係銅線定銀線版本?
回復

jjwenda 發表於 2020-5-2 17:47
史兄,請問你嗰兩部sotm switch 係銅線定銀線版本?

等我問下代理先,因為香港行貨高級版得一隻 model。

評分

查看全部評分

回復

據我理解,所有出廠的產品都可以改用7N UOOCC silver wire 和 EVox cap 或者以後比代理或直寄韓國改。用 12V 也是,據報12V 是比較靚聲。我就是從美國直接訂 Sotm SMS ultra neo 和 sotm tx-usb ,全有 clock in , 12V 版,韓國總部網站不接受香港訂貨,所以我才從美國訂。這個廠可以改很多嘢。根據外國網站顯示,改了十分通透和加强分析力。

我另一部 Sotm DAC 今年才比一部錢 upgrade 到新版本,原版本 没有 clock in ,就算新版也没有 clock in, 我昨年巳和它們 溝通,今年才寄回韓國upgrade 了。服務快,非常滿意。點解我唔買行貨,就係我 sent email 問代理永没回音。當我想 Upgrade 部 Dac 時,韓國都叫我找香港,我都沒找。韓國總部 Service 實在太好。他的 Marketing manager `May' 有問必快答
回復

美國Amazon 訂?
回復

不是 Amazon
回復

tcflex 發表於 2020-5-3 11:59
不是 Amazon

O.... would u plz pm me where to have sotm from us? Thanks
回復

師兄可否pm US link.
回復