新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ky1175hk

[分享] 處男 Post 送俾 Dr.E

mark38 發表於 2020-5-2 13:00
恭喜師兄

一步到位

係呀, 依兩條友仔真係好攪笑.
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-2 13:02
師兄連 MB&F 咁冷門嘅牌子都識,好嘢!男人孖寶;音響 + 鐘錶

音響 + 跑車 + 鐘錶
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-2 12:59
音響係男人嘅浪漫

回復

ky1175hk 發表於 2020-5-2 13:05
有排!師兄頭像嘅 mbl 仲等緊機會玩,仲有好多夢想未試。

音響世界,水深   ...

努力
我是過來人
回復

恭喜師兄
回復

mark38 發表於 2020-5-2 13:52
努力
我是過來人

有追您之前的 post. 仲偷咗小小師
回復

多謝大師兄
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-2 14:32
有追您之前的 post. 仲偷咗小小師

多謝

我都係學吓嘢
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-2 13:02
師兄連 MB&F 咁冷門嘅牌子都識,好嘢!男人孖寶;音響 + 鐘錶

雖然冷門,但設計一流,有點另類,唔識鐘錶的一見即讚,放在HiFi附近更表時尚設計。
回復

chuck 發表於 2020-5-3 12:14
雖然冷門,但設計一流,有點另類,唔識鐘錶的一見即讚,放在HiFi附近更表時尚設計。 ...

MB&F 嘅枱鐘玩具的確值得收藏。再來一隻好喜歡嘅冷門牌子,創新又好工藝。
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-3 15:52
MB&F 嘅枱鐘玩具的確值得收藏。再來一隻好喜歡嘅冷門牌子,創新又好工藝。 ...

師兄! 你都玩到好冷門喎! Urwerk 呢個牌子香港真係少人玩!
回復

7500martin 發表於 2020-5-3 16:58
師兄! 你都玩到好冷門喎! Urwerk 呢個牌子香港真係少人玩!

卧虎藏龍!師兄眼利!大路,冷門都有玩。大路多,冷門少少地
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-3 17:19
卧虎藏龍!師兄眼利!大路,冷門都有玩。大路多,冷門少少地

Urwerk 都好容易認,遮住上半邊面嘅,係得佢先有。

MB & F 佢嗰啲機械玩具就真係一絕喇。不過價錢就真係唔係人噉品囉。最先認識呢個牌子係佢當年同 Alain Silberstein 玩嗰隻crossover。可能我對 Alain Silberstein 尼個牌子情有獨鍾啦,以前靚仔得個睇字,係大個咗先可以去望下。不過原來佢已經冇再搞自己牌子,反而就同MB &F搞咗隻 crossover。不過價錢又係貴到得個睇字。
回復

7500martin 發表於 2020-5-3 18:14
Urwerk 都好容易認,遮住上半邊面嘅,係得佢先有。

MB & F 佢嗰啲機械玩具就真係一絕喇。不過價錢就真係 ...

MB&F 錶我一般,玩具好鐘意。之前 keep 咗佢 2 款機械音樂盒,可惜上年送咗去拍賣。宜家好後悔,辦公室有位,同音響設備放一齊肯定超正!
回復

ky1175hk 發表於 2020-5-3 18:56
MB&F 錶我一般,玩具好鐘意。之前 keep 咗佢 2 款機械音樂盒,可惜上年送咗去拍賣。宜家好後悔,辦公室有 ...

勁啊! 你連REUGE啲音樂盒都有玩。我都係我當年結婚老虎送咗個入門型號俾我做禮物。雖然只係好平嘅入門型號,嗰陣時不知幾開心。
回復

7500martin 發表於 2020-5-3 19:12
勁啊! 你連REUGE啲音樂盒都有玩。我都係我當年結婚老虎送咗個入門型號俾我做禮物。雖然只係好平嘅入門型 ...

同聽音樂一樣,最緊要開心!恭喜師兄有個好老婆
回復

回復

ky1175hk 發表於 2020-5-3 18:56
MB&F 錶我一般,玩具好鐘意。之前 keep 咗佢 2 款機械音樂盒,可惜上年送咗去拍賣。宜家好後悔,辦公室有 ...

好型呀
回復

好彩淨係鐘意音響 + 鐘錶,車無玩,否則!!

加多張現時最喜歡嘅 MB&F 機械人枱鐘,呢個會放去公司同音響設備擺喺一齊。
回復

架McLaren ML32 模型都好正
回復